HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A nagy figyelmeztetés, vagy amit akartok!

A FIGYELMEZTETÉS, MELYRE VALÓBAN ODAFIGYELHETÜNK!

      Az 1846-os La Salette-i prófécia egyházilag jóváhagyott üzenetében a Szűzanya mindenkit hív a sátán elleni harcra. "Sürgős felhívást intézek a Földhöz, felhívom az élő Isten igazi tanítványait..., az emberek egyetlen és igaz Megváltójának követőit..., gyermekeimet, ...követőimet, azokat, akik nekem adattak..., az utolsó idők apostolait... Itt az ideje, hogy előjöjjenek és megvilágítsák a földet... Harcoljatok, világosság gyermekei, ti, kicsiny nyáj..."     

     A jövendölésben vigasztaló kitétel is szerepel: "Isten gondoskodni fog szolgáiról és a jóakaratú emberekről, az Evangéliumot mindenütt hirdetni fogják, minden nép és nemzet eljut az igazság ismeretére.'' A sátán rettenetes pusztítása után azonban művével együtt elpusztul. "Szent Mihály főangyal lehelete megfojtja őt." Végül pedig: "...a víz és a tűz megtisztítja a Földet, és az emberi kevélység minden művét megsemmisíti, és minden meg fog újulni; az emberek Istennek szolgálnak, és őt dicsőítik."
      Ezeket a próféciákat csaknem százötven évvel ezelőtt kapta meg az emberiség az Egyház Anyjától. Elegendő csupán visszapillantani a másfél évszázad történetére s megláthatjuk, miként valósultak meg pontról pontra a jövendölések. Meg kell jegyeznünk, hogy a La Salette-i próféciák (a "titok") hitelessége körül még ma is viták folynak. A Szent Szűz ugyanis, csak 1858 után engedélyezte nyilvánosságra hozni a próféciákat, s a két látnok 1851-ben írta le ezeket. Ez a dokumentum került lezárt borítékban IX. Piusz pápa kezébe. A boríték sorsáról nem tudunk. A titkok viszont először 1879-ben jelentek meg Mons. Zola, Lecce püspökének kiadásában egyházmegyei jóváhagyással. A La Salette-i titok hitelessége mellett egyébként kiállt IX. Piusz és XIII. Leo pápa is.4217481012_456be56c5f.jpg (Annál kevésbé a francia püspökök egy része, tekintve hogy a prófécia Párizs és Marseille városának a hitbeli hűtlensége miatti nagy pusztulását jövendöli meg!) Íme, egy kis megosztottság – vághatja rá a „nagyfigyes” Olvasó! De nem! Úgy az üzenetek első része, mint a második, egyházilag jóváhagyott, hamis tanítást nem tartalmaz, mindazáltal követése senkinek sem kötelező (a látnokokat kivéve)! Ellentétben a „Mary Divine Mercy-vel”, sem a Szűzanya, sem a látnokok, sem pedig az Egyház nem fenyegeti azokat, akik nem követik az üzenetek „Tanítását”! Mindenki szabadon megvalósíthatja vagy megtagadhatja – még a jóváhagyott – üzenetek bármelyikét is, hiszen épp ez a lényegi különbség az Evangéliummal szemben, melyet követnünk kötelező! Egyébként a La Salette-i üzenetek második része hozzáférhető bárki részére és nyugodtan elmélyülhet benne a „jövőt fürkésző” lélek!!
     Úgy tűnik, hogy a történelem sorra igazolja a La Salette jövendöléseket. Kirajzolódni látszik Isten akarata, az, hogy a Mária-korszak vége felé az egyes ember, választás elé lesz állítva: választania kell a megtérés vagy a testi-lelki pusztulás között. A jelek szerint belátható időn belül elérkezik egy nap, amikor mindazoknak, akik a bűnben megmaradnak, szerte a világon a fizikai megsemmisüléssel is számolniuk kell (de ellentétben a Divine Mercy üzenetével, ld. 2010. november 22. hétfő), az Irgalmas Istennél ugyanis nincs kizárva az utolsó pillanatbani megtérés lehetősége!  Nyomasztó a kérdés: hányan fognak megmenekülni, s hányan fognak áldozatul esni. A Szent Szűz kifejezett szándéka, hogy minden ember megtérjen s ily módon elkerülje az elhatalmasodó bűn végkifejletét, a pusztulást. Sajnos azonban úgy néz ki, hogy ezeket a a próféciákat és megérzéseket plagizálják a hamis látnokok, ám a baj nem ez, hanem az, hogy saját – (a korántsem biztos, hogy égi ihletésű) fogalmazványaikkal vegyítik – a közléseket! Mert az, hogy minden embernek személyesen, miként az egész emberiségnek is meg kell küzdenie a sötétség fejedelmével, nem kétséges és erre hívja fel figyelmünket maga az Evangélium is! Fontos tudnunk, hogy amiként Montforti Grignon Szent Lajos a Tökéletes Mária-tisztelet c. értekezésében világosan kifejti: (Jézus Krisztus) "első eljövetelében Szűz Máriát nagyon kevéssé ismerték, de második eljövetelében Őt kell ismerni. Ugyanis az üdvözítés csodálatos rendje azt kívánta, hogy az első eljövetelben rejtve maradjon, hogy így egyedül Fiát, Jézus Krisztust ismerjék, de a második eljövetelben Őt fogja Isten kinyilatkoztatni" (1). Tehát elsősorban az Istenanyát várhatjuk elsődleges "közlőként" és nem az Atyát és nem a Szentlelket, különösen nem a Szentháromságot! A Szeretetláng Lelki Napló esetében kezdetben ugyan az Úr szólítja és tanítja Erzsébet asszonyt, de ezzel mintegy előkészítette az Istenanya emberiségmentő programjára, mely Mária Szíve Szeretetlángja, De erről is azt állítja, hogy maga Jézus Krisztus (I/107, IV/12), a mi megmentésünkre! Hogy is mondja Grignon Szent Lajos? "Szűz Mária által jött Jézus Krisztus először e világra, Ő általa kell eljönnie másodszor is (uo) ...jóllehet más módon (50/d). Nos meglehet, hogy ez a "más módon" egyenesen a szíveken át formálja krisztusivá, a megváltott emberiséget! Ennek megelőző eseménye pedig a sátánnak a Napbaöltözött Asszony részérőli legyőzése (melynek eseménye persze nagy megrázkódtatással fog járni)!
      És így is van! A kíméletlen nagy harcra a Szent Szűz, fel akarja készíteni gyermekeit és megelőzően sereget igyekszik gyűjteni Szent Fia zászlaja alá, egészen új kegyelmi fegyverzettel felruházva őket (Szeretetláng), hogy minél kevesebb veszteséggel (vagy veszteség nélküli) győzelemre segítse övéit! “Egy új eszközt szeretnék kezetekbe adni (…) ez Szívem Szeretetlángja! (I/37-38) Ez lesz a csoda, mely tüzet fog, és a Sátánt megvakítja.” (I/39) "Harcoljatok, világosság gyermekei, ti kicsiny nyáj!" (La Salette)

      A Szűzanya, a papság és a családok lelki újjászületésén fáradozik, ”A Szeretetlángnak égnie kell minden keresztény megmentésére, hogy megmentse a családokat..., hogy segítse a papok megszentelődését.” ( írta + Bernardino Echeverria Ruiz guayaquili érsek (későbbi bíboros) a Szeretetláng Lelkinapló 1988-as kiadásához). Jézus a Szeretetláng Naplóban: „Az Ő közbenjáró nagy hatalma az, amellyel kieszközölte Tőlem a családok részére ezt a nagy kegyelmi áradatot, melyet most készül a földre árasztani. Ahogy Ő is mondja, ilyen még nem volt, mióta az Ige Testté lett. A baj gyökerére teszi anyai jóságának gyógyító erejét, melyet nem nyilvános csodának szánt, mint a nagy, csodálatra indító és világhírű kegyhelyeket. Ő azt akarja, hogy minden család egy kegyhely legyen, egy csodás hely, ahol veletek összefogva teszi csodáját a lelkek mélyén. Szívről-szívre járva adja Szívének Szeretetlángját, mely a családokban uralkodni akaró sátánt a ti áldozatos imáitok által megvakítja.” (III/140)  

Az alábbi képeken IX. Piusz és XIII. Leo pápák láthatók!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr893506258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása