HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

 VIGYÁZZATOK TEHÁT, HOGY FÉLRE NE VEZESSENEK BENNETEKET!

A nagy figyelmeztetés, vagy amit akartok!

       3) A mások nevében "revelálók", nem csak Erzsébet asszony, Mária Natália, Don Stefano Gobbi, de egyenesen Szent Pio atya nevében is közölnek üzeneteket: "Próféciák, melyeket Pió atya kapott" hangzatos címmel. Megjegyzendő, hogy pl. Blanár Mihály a "Szent Pió Atya a titokzatos karizmatikus" c. könyv írója (Testvéri Szolgálat Alapítvány), miként magam is "Az Üdvözítő Szeretet Megsebzettje" c. könyv írójaként (magánkiadás) kétségünket fejezzük ki, miszerint semmiféle hiteles forrás sincs, ami ezt a próféciát Pió atyával kapcsolatban megerősítené! Az állítólagos üzenetben a Háromnapos Sötétség évszázadok óta ismert próféciája ismétlődik. Erről egyébként már kimerítő sorokat írt Boldog Taigi Anna Mária (+1837), Buffalói Szent Gáspár (+ 1837), Rosa Asdenti nővér (+1847), Palma Maria d'Oria (+1863), a Megfeszített Jézusról nevezett Paui Mária nővér (+1878), La Fraudais-i Jahenny Mária Júlia (+1941).
     Idézve az állítólagos "Pio atyától": "Mennyire nem törődnek az emberek ezekkel a (végső) dolgokkal! Nagyon hamar be fognak következni, minden várakozás ellenére. Mennyire közönyösek és nem készülnek ezekre az eseményekre, amelyeken hamarosan keresztül kell menniük. Isten ítélete eléri a földet. Atyám haragja kiárad az egész világra. Ezért figyelmeztetem a világot a ti közreműködésetekkel, ahogy már ezt olyan sokszor tettem (8). Ez a katasztrófa úgy fog elérkezni a földre, mint egy villám. Abban a pillanatban a reggeli nap fényét szuroksötét váltja fel! Senki se hagyja el a házat és ne nézzen ki az ablakon ettől a pillanattól kezdve. Én magam jövök el a villámban és a mennydörgésben. A gonoszak megpillantják isteni szívemet. Nagy lesz a zűrzavar a teljes sötétség miatt, ami az egész földet beborítja, és sokan meghalnak félelmükben, vagy elkeseredettségükben" (9).
      Nincs jogunk megkérdőjelezni a felvázolt események tartalmi igazát, de azt igen, hogy valóban Pietrelcinai Szent Pio atya kapta volna még életében! Jóllehet, e jövőbeli esemény ismerete, nagyon fontos lehet az emberiségnek – érdekes –, hogy Pio atya ezt mégsem tartotta elég fontosnak életében közzé tenni!
     4) Már az előző pontokban is nyilvánvaló a jó szándékú plagizálás, ám az utóbbi években szerfelett nagy népszerűséget vívott ki magának egy helységnévhez kötött "üzenet fajta" (mely ügyesen a faluját virágoztatja fel), nem túl káros mixet kínál; az Evangélium, a La Salette-i, a fatimai, a garabandáli, a Szeretetláng és a medjugorjei üzenetekből).

    5) A nagyfigy.hu Mary Divine Mercy-je, nagyon úgy néz ki, hogy nem is létező személy és álneve valójában egy csoportot (warning.group) fed, mely nem átallott még "interjút" is publikálni önön magával! A nyilvánvalóan egyházellenes társaság, úgy teszi "fogyaszthatóvá" üzeneteit (ahogy ők mondják Szent Szavamat), hogy vegyítik a Jelenések könyvét, a La Salette-i, a Garabandál-i, a Don Gobbi, a Medjugorje-i és a Vassula-féle "üzeneteket", valamint átkos módon megtűzdelik a Pápa-, az Egyház- és klérus-ellenességével, közben jócskán fenyegetve minden odatévedő olvasót, hogyha nem követik maradéktalanul a "Tanítást", azzal Isten tagadják meg! Sajnos, egyházias szóhasználatukkal valóban a hitelesség látszatát kelthetik, bár fel-felbukkanó gyűlöletességük elárulja "lelki elvezetőjüket": "hamarosan, mindenki látni fogja a Római Trónom felett uralkodó hazug szélhámosok körmönfont tetteit és alattomos megnyilvánulásait, melyek szentségtöréssel érnek fel. (2013. március 19. kedd, 22.45)". Egyetlen, ami példaértékű bennük, hogy kiválóan élnek az internet adta lehetőségekkel. Ó jaj, ha a sztálini vagy hitleri propagandistáknak ilyen lehetőségeik lettek volna (pusztán emberi erőből), bizony soha nem szabadult volna meg tőlük az emberiség (önerőből)! Úgy látszik az Antikrisztussal már nehezebb lesz a helyzetünk, ám Isten akaratából az ő mesterkedése is véges lesz!  "A fenevad fogságba esett, és vele együtt az álpróféta, aki a jeleket művelte a színe előtt, amelyekkel elcsábította azokat, akik fölvették a fenevad bélyegét, és akik imádták a képmását. Ezt a kettőt elevenen a kénkővel égő tüzes tóba vetették." (Jel 19,20)
Alább, idézünk a Magyar Kurir előző (tegnapi) posztban említett cikkéből

A Jelenések könyvének idejét éljük?

     »A Nagy Figyelmeztetésről már Székely János Esztergom-Budapesti segédpüspök is beszélt, aki leszögezte: „minden olyan magánkinyilatkoztatás, amelyik időpontokat jósol meg, és végső események konkrét idejét akarja meghatározni, ellentmond Krisztus szavainak. A végső események időpontját senki sem ismeri, csak az Atya”. Ezt a Nagy Figyelmeztetés hívei úgy cselezik ki, hogy közlik: esetükben szó sincs a második eljövetel idejének megadásáról, itt egy figyelmeztetésről van szó.
     Puskás Attila, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hittudományi karának teológus professzora ezzel szemben a Kurír kérdésére leszögezte: „az első század végén keletkezett apokaliptikus irat, a Jelenések könyve is igazából történelemteológiát foglal magában. Ezeket a jeleket úgy kell értelmezni, hogy hol fölerősödve, hol visszahúzódva folyamatosan jelen vannak a tapasztalati világban, és arra figyelmeztetnek minket: mennyire sérülékeny és törékeny mindaz, amit az ember létrehoz.”
(Szerkesztőként ajánlom e blogomban publikált "Az idők jelei" és "Az Antikrisztus" cím alatti bejegyzéseimet, különösen az 2013. február 9-i Antikrisztus 6-ot!)    1008266_20270936.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr123494588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása