HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Ferenc a pápa

Coat_of_arms_of_Jorge_Mario_Bergoglio.svg.pngbergoglio_familia.jpg      Megpróbálom összefoglalni Egyházunk 266. pápájának, Ferencnek az életét. Az olasz származású argentin Jorge Maria Bergoglio SJ pápa, 1936. december 17-én Buenos Airesben született egy öt gyermekes vasutas családban. Nevük, szabad fordításban a sokat mondó "büszke jéghegyet" jelent. Kémiát tanult, de a papi hivatást választotta. A szeminárium elvégzése után, 1958-ban belépett a jezsuita rendbe, ahol tanulmányai után novícius mester, teológia professzor, egyetemi rektor lett, miközben környezetének ismert "lelki vezetőjévé" vált. IFJÚKORI KÉP ap4949463344392.jpgA filozófiai doktorátus megszerzése után irodalmat, pszichológiát és filozófiát tanított, 1969-ben szentelték pappá. Bergoglio 1973-tól hat évig a rend tartományfőnöke, 1980-tól annak a szemináriumnak a rektora volt, amelyben végzett. Doktori értekezését Németországban készítette el, tehát Európát problémáját nagyon jól ismeri. 1998-ban lett Buenos Aires érseke, 2001-ben II. János Pál pápa kreálta bíborossá. Három vatikáni kongregációnak is tagja, 2005 óta az Argentin Püspöki Konferencia elnöke. Érdekesség és a sokoldalúságát mutatja, hogy ő volt a helyi keleti rítusú egyház püspöke is.
     A Ferenc névválasztással kapcsolatban feltételezhető, hogy nem annyira Assisi szentjére gondolt, mint inkább a jezsuita Xavéri Szent Ferencre, aki a misszió védőszentje és az inkulturáció kimagasló alakja. Ez annál inkább indokolt, mert Európa "missziós területté" vált, és adja Isten, hogy a ateista liberalizmus "Titanic-ja" az ő "büszke jéghegyén" kapjon léket!
Bergoglio teológiai gondolkodásában inkább mértékletes, kész a párbeszédre. Küzd a társadalmi igazságtalanságok ellen, következetesen kiáll a szegények mellett. Határozottan elveti az egyneműek házasságát, a homoszexualitást, az abortuszt és az eutanáziát. Példamutató szerénységgel viszonyul a világhoz: hazájában lemondott a sofőrös kocsiról, tömegközlekedéssel járt, nem költözött be a főpapi rezidenciába, s állítólag még ételeit is maga készíti. Szereti az operát, a görög műveltség barátja, Shakespeare és Dosztojevszkij a kedvenc írója. Jól úszik, erős fizikumú, holott gyerekkora óta tüdőproblémái voltak.
     A kevés szavú ember megszólalásainak súlya volt a 40 milliós Argentínában, ahol a lakosság 90 százaléka katolikus. Az liberális argentin kormánnyal nem volt túl jó a viszonya, különösen a keresztény értékek melletti következetes kiállása és a szociális problémák iránti érzékenysége okán sem. Karácsony és Húsvét idején Bergoglio rendszeresen felkeresett gyermekkórházakat, fogházakat, megmossa a betegek és foglyok lábát, mindazáltal a közszereplés nem az ő műfaja. Krisztus földi Helytartójává választása, egyféle "istenbizonyság", hiszen a reformista erők aligha tették volna az Egyház fejévé! Ahogy mondva vagyon: 'A bíborosok szavaznak és a Szentlélek választ!' (Összeállításomhoz felhasználtam a Magyar Kurir és az MTI által a jezsuita rend magyarországi tartományfőnökkel, Forrai Tamás Gergellyel készített interjúját is!)
Források:
http://kurir.katolikus.hu/de/node/45279
http://www.mon.hu/papavalasztas-jezsuita-tartomanyfonok-nagy-meglepetes-jorge-mario-bergoglio-megvalasztasa/2216697

Fotók, az internetről

papa6.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr745134055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása