HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Az orosz ortodox egyház nem állhat karba tett kézzel, amikor Európában eltapossák a keresztény hitet – nyilatkozta Philip Ryabykh, ortodox pap, a moszkvai pátriárkátus Európa Tanács melletti képviselője az Oroszországi Állami Rádió Társaság Oroszország Hangja nevű rádiójának.

Kijelentésével arra az esetre utalt, amelyben két brit állampolgárt elbocsátottak munkahelyéről, mert felszólításra sem vették le a keresztet nyakukból munkájuk során. A British Airways légitársaság két alkalmazottjáról van szó, akik a londoni Heathrow repülőtéren a bejelentkezési pultnál dolgoztak. Nadia Eweida és Shirley Chaplin esete hamarosan az Emberi Jogok Európai Bírósága elé kerül kivizsgálásra. A strasbourgi ortodox képviselők és az orosz jogászok már teljes támogatásukról biztosították az ügyet. Ez példanélküli helyzet – állapította meg Philip Ryabykh ortodox pap.

A két brit nő azt kérte a bíróságtól, hogy ismerje el a vallásszabadság megsértését és azt, hogy vallási hovatartozásuk miatt szenvedtek hátrányos megkülönböztetést. A brit törvénykezés nem várta meg, hogy az ügy a strasbourgi bírák elé kerüljön. Olyan javaslatot terjesztett elő, amely lehetővé teszi a munkaadó számára, hogy elbocsássa munkavállalóit, amennyiben nem hajlandók elrejteni a keresztény valláshoz tartozásuk jelképét. 

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét az Európa Tanácshoz tartozó minden országban alkalmazni fogják. Így Oroszországban, Ukrajnában, Belorussziában és Moldovában, tehát minden orosz ortodox hívőre is érvényes lesz – mondta a moszkvai pátriárkátus Európa Tanács melletti képviselője. Az ortodox hagyomány előírja a kereszt viselését. Ha a strasbourgi bírák elutasítják a két keresztény nő kérését és a munkaadónak adnak igazat, akkor ez negatív hatással lesz az európai országokban élő ortodoxokra is. Ez teljesen elfogadhatatlan lenne számunkra, mert a híveknek viselniük kell a keresztény jelképeket minden körülmény között – mutatott rá az ortodox képviselő. 

Az orosz ortodox egyház figyelmeztető kiáltása egyben segítségkérés is minden ortodox közösségtől, katolikusoktól és protestánsoktól egyaránt. Az a kockázat áll fenn, hogy ha a hívek nem lépnek fel azonnal a keresztény szimbólumok viselésének szabadsága érdekében, hamarosan peremre szorítva találhatják magukat az európai társadalmi élet minden területén. 

A moszkvai pátriárkátus képviselői az állami és felekezeti kapcsolatok orosz intézetével együttműködve dokumentumot dolgoztak ki, amelyben összefoglalták azokat az egyház- és polgárjogi alapokat, amelyekre hivatkozva a keresztényeknek joguk van a kereszt viseléséhez és vallásuk szabad gyakorlásához. Nem első alkalommal kerül sor arra, hogy az orosz ortodox egyház fellép ilyen esetben. Hilarion metropolitának, a moszkvai pátriárkátus külügyi osztálya elnökének prioritásai között szerepel a keresztényüldözés elleni küzdelem – állapítja meg az Osservatore Romano cikke.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr464692387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása