HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

(forrás: www.kath.net – 2011. április 16.)

     Konstantinápoly ökumenikus pátriárkája az 1942-ben Egyiptomban született önjelölt látnoknőt, Vassula Rydén-t egy 2011. március 16-án nyilvánosságra hozott döntéssel kiközösítette. Vassula Rydén egy nemzetközileg elismert festőnő, tenisz-bajnok és exkluzív ruhákat bemutató manöken volt. És a görög-keleti egyház tagja. Vassula saját bevallása szerint 1985 óta birtokolja azt a képességet, hogy Jézust hallja és látja. Állítása szerint ezen idő óta „Istennek az emberiséghez szóló üzeneteit” kapja. És védangyalát is látja, állítja Vassula.

     A Hittani Kongregáció egy 1995 októberében nyilvánosságra hozott közleményben megállapította, hogy sok pozitív kijelentés mellett, Vassula olyanokat is mond, melyeket a katolikus tanítás fényében helytelennek kell megítélni. Eltekintve az állítólagos kinyilatkoztatások gyanús jellegétől és módjától, a tartalom néhány doktrinális tévedést is tartalmaz. Az állítólagos kinyilatkoztatások, illetve üzenetek Vassula magán elmélkedéseiből származhatnak. Ugyanakkor azt is megállapította a kongregáció, hogy a görög-keleti „látnoknő” sok katolikus templomban, gyülekezetben nagy csodálatot élvez, és hogy a katolikus miséken rendszeresen részt vesz a szentáldozásban. Láthatóan mindennemű egyházi jog fölé helyezi magát és gyakorlatilag ökumenikus rendetlenséget idéz elő.

     A kongregáció felszólította a püspököket, hogy tájékoztassák Róma döntéséről a híveket, hogy egyházmegyéjükben megakadályozzák Vassula ideáinak az elterjedését. És felszólította a híveket, hogy Vassula kijelentéseit ne tekintsék természetfelettinek.

     2007. január 25-én William Levada bíboros, a Hittani Kongregáció új prefektusa megerősítette, hogy az 1995-ös utasítás Vassula tevékenységével kapcsolatban továbbra is érvényben van.

     A konstantinápolyi ökumenikus pátriárka most végre drasztikus lépést hozott Vassula ellen, és kiközösítette az állítólagos látnoknőt. Ezt írták: minden önjelölt és úgynevezett karizmatikus személyiséget elutasítunk, mert elfogadhatatlan újdonságot alkotnak, és az ortodox keresztény hit dogmái és Krisztusnak az egyház – mely a lelkek üdve számára az egyetlen utat jelenti – általi élete ellen vétkeznek. Az elfogadhatatlan újdonság támogatói, valamint követői nem tartoznak többé az egyház közösségébe. Az ökumenikus patriarkátus mély szomorúságát fejezi ki amiatt, hogy az ortodox egyház klérusának kilenc tagja részt vett az említett Vassulával folytatott beszélgetéseken, és igazhitűségét igazolták.

 2011. április 18. 

idozitett bomba..jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr724587893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása