HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

      A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Vassulával kapcsolatos hivatalos közleményének magyar fordítása (az alábbi linken olvasható görögül és angolul). Tehát ez nem hivatalos fordítás, de a lényeg a lényeg:

      Az Ortodox Egyház, szigorúan követve a Szent Apostolok ragyogó példáját és tanítását, az Egyházatyák és utódaik sorának tanítását és az Egyetemes Zsinatok Istentől sugalmazott döntéseit, értékes gyöngyként védelmezi az Egy, Szent, Egyetemes és Apostoli Egyház hitét, amelyet a keresztény hívők teljessége a Szentségekben való részesülés és az Isten alkotta Egyház testének egész lelki élete révén tapasztal meg.
Ennélfogva mindig elfogadhatatlan újításként elvetünk bármilyen mozgalmat vagy rögtönzött feszültséget, legyen az egyéni vagy közösségi, amely megveti vagy sérti az ortodox keresztény hit dogmáit és az Egyházon belül megvalósuló Krisztusban való életet, amely lelkünk megváltásának egyedüli útja, továbbá az önjelölt „állítólagosan karizmatikus” személyeket.

      Ebben a szellemben, üdvösen védelmezve a veszélyes lelki zavaroktól ortodox híveinket, akik nem ismerik jól a megtévesztés veszélye mögött rejlő alapokat, kivetjük az Anyaszentegyházból Vasiliki Paraskevis Pentaki – Rydent, ismertebb nevén „Vassula”-t, és az ő „Igaz Élet Istenben” (True Life in God) néven megalapított szervezetét, amely meggondolatlanul és könnyelműen hirdet olyan tanokat, amik állítólag az „ő és a mi Urunk Jézus Krisztus, az Egyház alapítója közötti közvetlen párbeszéden” alapulnak, illetve azokat, akiket befolyása alá hajtott és az „Igaz Élet Istenben” szervezet támogatóit, amely önkényesen eltér az Egyház Istentől kapott tanításától, és emellett a jámbor hívők szemléletét is megbotránkoztatja.

      Ennélfogva felszólítjuk ezen elfogadhatatlan újítások követőit és az azokat támogatókat, akik ezentúl nem fogadhatók be az Egyház közösségébe és nem járulhatnak áldozáshoz, hogy ne vegyenek részt ezen Szent Város lelkipásztori munkájában és ne is hirdessék újító tanaikat, hogy elkerüljék a Szent Kánonok megfelelő szankcióit.

     Végül kifejezzük az Egyetemes Patriarchátus mélységes sajnálatát az Ortodox Egyház néhány – szerencsére kevés – papi személyének tettei iránt, akik jelen voltak az említett „Vassulla” beszédein és „igazolták” ortodox voltát. 

Patriarchátus, 2011. március 16. 

A Szent Szinódus Főtitkára 

Forrás:

http://www.johnsanidopoulos.com/2011/03/announcement-on-vassula-ryden-by.html

holy synod.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr74585959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása