HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

 smm_04_530.jpg

 A Szentlélek felszólít bennünket az apostolok által is, hogy tekintetünket Jézusra, a Megfeszítettre szegezzük. Felszólít, hogy fegyverkezzünk fel azáltal, hogy a szenvedő Üdvözítőre gondolunk, mert ellenségeink számára ez a gondolat élesebb minden fegyvernél. Ha szegénység, szégyen, fájdalom, kísértés és más kereszt szorongat és nyomaszt benneteket, fegyverkezzetek fel a Megfeszítettre való emlékezéssel; ebben rejlik nehézségeitek megoldása és a győzelem minden ellenségetek felett!

   Negyedszer: Szemléljétek azt a szép koronát, mely fönn a mennyben vár rátok, ha kereszteteket jól viselitek. Ez a jutalom őrizte meg hitükben a pátriárkákat és prófétákat az üldözések során ez lelkesítette az apostolokat és vértanúkat munkájukban és a kínok közepette!

   Nézzünk fel az angyalokra, akik azt kiáltják nekünk: „Vigyázzatok, nehogy elveszítsétek a koronát, mely a kereszt jutalmául vár rátok, mert ha magatokra nem veszitek a keresztet, majd más fogja viselni a koronát!”  Harcoljatok bátran, szenvedjetek türelmesen és örök birodalmat nyertek! – mondja nekünk valamennyi szent. Végül hallgassunk Jézus Krisztusra, aki azt mondja nekünk: „Csak annak adom jutalmamat, aki türelemmel szenved és győz!”

    Elborzadva tekintsünk le arra a szörnyű helyre, melyet kiérdemeltünk és amely a gonosz latorral és a kárhozottakkal várna ránk, ha mi is – akárcsak ők –, zúgolódva és bosszúsággal szenvedünk. Kiáltsunk Szent Ágostonnal: „Égess Uram, üss-vágj e világon bűneim miatt, csak az örökkévalóságban kímélj meg engem!”

  l). Nem panaszkodni! Sohase panaszkodjatok zúgolódva a teremtmények miatt, akiket Isten használ fel arra, hogy neveljen benneteket. Az ilyen vonatkozású panaszoknak két fajtáját különböztessétek meg nehéz megpróbáltatásaitok idején:

   Elsőként az önkéntelen és természetes kifakadást kell megneveznünk. Ez a test panasza, mely sóhajtozik és sír, ha azonban a lélek eközben is Istennek átadott marad, ez a panasz lehet tökéletlen, ha túl féktelen, de nem bűn. 

   A második a bűnös panasz. Mikor valaki felebarátjára panaszkodik, hogy megszabaduljon attól a szenvedéstől, amit miatta kell tűrnie, vagy hogy önsajnálatával bosszút álljon rajta.

  m). Megköszönni a keresztet. Végezetül, a keresztet mindig alázatos és hálás lelkülettel fogadjátok! Ha Isten egyszer egy nagyobb keresztet helyezne rátok, akkor különösen köszönjétek meg, bár ennek hordozásában mások segítségét kérhetitek! Szép annak az asszonynak a példája, aki miután elvesztette vagyonát, utolsó filléreiből misét mondatott, hálát adva Istennek a megpróbáltatásért.

  n). Önként meghalni magunknak. Mindig törekedjetek, egy jó lelkivezető engedélyével gyakorolni az önkéntes kis keresztek vállalását, elviselését. Ha a kereszt igazi barátai vagytok, akkor a szeretet – mely mindig találékony –, számtalan kis keresztet tehet érdemszerzővé, (felajánlva azt engesztelésül saját vagy mások bűneiért). Így lemondhatunk Jézus nevében, valamely szenvedéllyé rögzült szokásunkról, de némely kedves bár fölösleges tárgyunkról is a szegények javára. Ha túlságosan szerettek valamit vagy valakit, tartsátok magatokat  távol  tőle. Önuralmat  gyakorolhattok valamely undorító körülményben. Különös türelemmel és szeretettel lehettek az ellenszenves, vagy méltatlan emberek iránt. Ha kíváncsiságot éreztek látni, hallani valamit, vagy hogy erről elmondhassátok a véleményeteket, tartsátok vissza magatokat és maradjatok a háttérben!

  És mert a kicsiben hűek voltatok, az Úr sok kegyelmet fog ajándékozni nektek, s nagy dicsőséget készít számotokra!   (Vége!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr644067437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása