HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Irgalmas Eucharisztia_n (1).jpgAz Isteni Orvos és orvossága

Szerző: ks. Mieczysław Piotrowski TChr

2. Nem lehetséges gyümölcsöző módon részt venni a szentmisén, ha súlyos bűn terhel minket. Feltétlenül szükséges előbb szentgyónáshoz járulni, hogy Jézus lemossa bűneinket, és visszaadja nekünk a megszentelő kegyelmet. Ha valaki súlyos bűn terhe alatt merne áldozni, az nagy bűnt követ el és még tovább súlyosbítja lelkének helyzetét. Szent Pál így figyelmeztet: „Ezért, aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, (…) saját ítéletét eszi és issza. Ezért sokan gyöngék és betegek közületek, többen pedig meghaltak.” (1Kor 11,27–30)

3. Sokan nem tudatosítják, hogy a meg nem bocsátás, a neheztelés, az ellenszenv és a harag bezárja szívünket az Üdvözítő előtt. Sok betegségnek oka a meg nem bocsátás, valamint a gonosz szellemek ereje előtti megnyílás a bűnös élet, a függőségek, az okkultizmus, a jósnők, mágusok vagy gyógyítók felkeresése, és a különböző amulettek vagy más okkult tárgyak viselése által. Ha az ember radikálisan szakít a gonosz erőkkel, és a kiengesztelődés szentsége és az Oltáriszentség által egész életét Krisztusnak adja át, akkor általában eltűnnek a betegség fő forrásai, és gyógyulás következik be a látszólag gyógyíthatatlan esetekben is. Ha tiszta szívvel, egészen és fenntartások nélkül adjuk át magunkat és egész életünket Jézusnak, és magunkhoz vesszük őt az Oltáriszentségben, akkor ő lelkileg biztosan meggyógyít minket (a testi gyógyulás azonban csak akkor következik be, ha ez hasznos lesz hitéletünkre nézve és előmozdítja, hogy egyesüljünk Jézussal a szeretetben).
gyonas confessionale.jpgEgy lengyel nő pár havi olaszországi munka után rosszul kezdte magát érezni. Elment az orvoshoz, aki két narancs nagyságú rákos daganatot diagnosztizált nála. A műtét előtt pár nappal a nő imádkozott, és magához ölelte a Szeressétek egymást-ban megjelentetett, Isteni Irgalmasságot ábrázoló képet. Ellene mondott minden bűnnek, és kérte Jézus segítségét, hogy képes legyen szívből megbocsátani mindenkinek, és senki iránt ne tápláljon haragot. Megfogadta barátnője tanácsát is: szakított minden okkult jellegű  praktikával. Később meggyónt és szentmisén vett részt. A szentáldozás után teljesen átadta magát Jézusnak, mint kizárólagos tulajdonosának. Nem kért gyógyulást, csak azért imádkozott, hogy életében Isten akarata teljesüljön. Nem is tudatosította, hogy így eltávolított minden akadályt, mely Jézust abban gátolta, hogy belépjen a szívébe. Amikor közvetlenül a műtét előtt újra kivizsgálták őt, az orvosok meglepetésükre a daganatok legkisebb nyomát sem találták. Teljesen egészséges volt. Teljesítette annak a feltételeit, hogy Jézus az Eucharisztiában ne csak lelkileg, de testileg is meggyógyíthassa őt.

  Forrás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr915866942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása