HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS
smm_04_530.jpg13. A kereszt Isten legnagyobb ajándéka
 
   Örüljetek tehát és örvendezzetek, ha Isten részt enged valamely jó keresztből, mert ezáltal a legnagyobb jó jutott nektek, mely már a mennyben és magában Istenben van anélkül, hogy észrevettétek volna. A kereszt mily nagy ajándéka is Istennek! Ha fel tudjátok ezt fogni, miséket mondatnátok, kilencedeket végeznétek, és hosszú zarándoklatokat vállalnátok – mint ahogy a szentek tették –, csakhogy kikönyörögjétek az Égnek ezt az ajándékát.
   A világ hiábavalóságnak, szégyennek és ostobaságnak nevezi a keresztet. Ám, csak beszéljenek ezek a vakok! Mert mint földies gondolkodású emberek, vakságukban nem ismerik fel a kereszt lélekmentő kegyelmét. Nem képesek felfogni, hogy az uralkodók valamennyi kincse, jogara, ragyogó koronája és fensége mind semmi a kereszt dicsőségéhez képest! Ahogy Aranyszájú Szent János mondja – ez felülmúlja még az apostolok és evangelisták dicsőségét is. „Szívesen  elhagynám a mennyet,  ha rám lenne bízva – mondja a Szentlélektől megvilágosítva ugyancsak ő –, csakhogy Istenért valamit szenvedhessek. Többre becsülném a börtönöket, mint a mennyország trónjait; nem vágyakoznék úgy a szeráfok dicsősége után, mint a legnagyobb keresztek után. A csodatevés adományát – mellyel az ördögöknek parancsolni lehet, s melytől az elemek megrendülnek és halottakat lehet életre kelteni –, nem becsülöm oly nagyra, mint a szenvedés dicsőségét. Szent Péter és Pál apostolok dicsőbbek voltak bilincsbe verve a börtönben, mint amikor Pál a harmadik égig ragadtatott, vagy mikor Péter megkapta a Mennyország kulcsait!”
    Valóban, Üdvözítőnk nem a kereszttel aratta-e diadalát, hogy „Jézus nevére meghajoljon minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban!”?
Mert a hősies kereszthordozó ember dicsősége oly nagy, hogy a menny, az angyalok, a szentek és maga a Szentháromság is örömmel szemléli őt. És bizony, ha a mennyei szenteknek lehetne egy kívánságuk, úgy az lenne; hogy visszatérhessenek a földre, hordozni még a keresztet.
 
14. Jutalom a mennyben
 
  Gondoljuk meg, ha ez a dicsőség már itt a földön ily nagy, milyen fényes lesz az majd a mennyben!? Ki tudná valaha is felfogni azt az örök örömet és gyönyörűséget, melyet egy pillanatnyi örömmel viselt kereszt szerez majd nekünk? Hát még az olyan kereszt milyen jutalmat nyerhet majd, amelyet olykor egy egész életen keresztül, Istennek felajánlott szenvedésként hordozott valaki? Bizony, a kereszt drága barátai - az Ég nagy dolgokra készít fel benneteket! egyetlen_ut_az_udvossegre_2_530.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr244018203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása