HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Az emberi élet méltósága

megtermékenyülési pillanat 2_1.JPGÚjfent hangsúlyoznunk kell, hogy az utód iránti vágy önmagában véve helyes és jó. Ugyanakkor nem emelhető az emberi élet méltósága fölé. A gyermek utáni vágy nem igazolhatja a gyermekek "előállítását". Ugyanúgy, ha a megfogant gyermek nem kívánatos, az nem igazolja, ha az anya elhagyja vagy megöli őt (DP, 16). Az Egyház azt tanítja, hogy Isten szeretete nem tesz különbséget az éppen megfogant ember és a megszületett gyermek között, a fiatal és a felnőtt vagy öreg ember között, a beteg és az egészséges, a munkaképes és a fogyatékos ember között. Isten tökéletes világot teremtett, de mi bűneinkkel szüntelenül tönkretesszük ezt a harmóniát, és növeljük a káoszt meg a szenvedést. Isten az ő szeretetében nekünk adta Fiát, hogy meghaljon a mi bűneinkért, és megújítsa az ember méltóságát a bűn, a gyöngeség és a szenvedés ellenére. Talán jogunk van úgy bánni az emberekkel, akikért Isten Fia meghalt a kereszten, mintha tárgyak lennének?

Sajnos, megfeledkezünk arról, hogy kik vagyunk Isten előtt, aki életet és üdvösséget ajándékozott nekünk, és az önámítás ingatag talajára lépünk, mintha mi lennénk "az élet és a halál urai". A mesterséges megtermékenyítés módszereinek fejlődése több országban odáig jutott, hogy "embrióbankokat" alapítottak a felhasználatlan és pusztulásra ítélt magzatok számára. Némelyek azt javasolják, hogy használják fel őket kísérletezésekre, szervtenyésztésre és más szörnyű célokra. Isten szolgája, II. János Pál figyelmeztetett, hogy "nem létezik erkölcsileg megfelelő megoldás, mely emberi jövőt biztosítana a több ezer lefagyasztott embriónak". Ezért az orvosok lelkiismeretére apellált, hogy egyszerűen állítsák le a "gyártásukat". Mindig könnyebb nem létrehozni egy problémát, mint aztán ilyen óriási méretekben megoldani.

Térjünk most vissza elmélkedésünk kezdetére. Ha logikusan gondolkozunk, azt feltételezhetnénk, hogy azok az emberek és központok, melyek a mesterséges megtermékenyítés módszereit propagálják, harcolni fognak az abortusz, a fogamzásgátlás és az egész életellenes ideológia ellen. Csakhogy épp fordítva van. Az egészségesen gondolkozó ember a helyzetet látva könnyen megbizonyosodhat arról, hogy a mesterséges megtermékenyítés propagálása az életellenes kampány része, mely arra törekszik, hogy tönkretegye a családot, elválassza az utódnemzést a házastársi szeretettől, és végeredményben megsemmisítse az emberiséget. Minden hívő előtt világos, hogy ez nem valamiféle összeesküvés, nem egy konkrét embercsoport tevékenységének eredménye, hanem a bűn, mint olyan eredménye, ami megvakít, megkötöz, és a szeretetet egoizmussá silányítja. Ezért imádkoznunk kell azokért, akik a bűn csapdájába kerültek, és határozottan szembe kell szállnunk azzal a rosszal, ami a mesterséges megtermékenyítés technológiájának része, s ami méltóságától fosztja meg az embert.

Miroslaw Rucki cikke, SZERESSÉTEK EGYMÁST katolikus magazin 7. szám. Agape Kiadó, ul. Panny Marii 4, 60-962 Poznań, Lengyelország) (vége)

Lenyűgöző képek a fogantatásról és a megtermékenyülésről: ITT (ismétlés a II. részből!)

baby holokaust_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr815552912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása