HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

beolvasas0_250_1.jpgForrás: az első részben!

Boldogok az irgalmasok.
     Lássátok meg e Gyermekben, akit dicsősége templomába viszek, az Atyának Emberré vált irgalmas szeretetét! Az Atya úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, hogy Őáltala nyerjen üdvösséget.
      Szemléljétek e Gyermek törékenységében a kiválasztott és előkészített áldozatot, akit a ti üdvösségetekért fognak föláldozni! Ő hozza a világba az Atya irgalmas szeretetét. Ő maga az irgalmas Szeretet, aki megújítja minden ember szívét.
Boldogok a tisztaszívűek.
     Isten van jelen az én Gyermekemben, Jézusban. Szíve isteni Szív. Az emberi természetet általam öltötte magára, de Személye isteni. Így az a szív, amely e Gyermekben dobog, az Isten Szíve.   Lássátok meg az Istent abban a Fiúban, akit anyai karomban hordozok!
     Szívének dobbanásában halljátok meg Isten szívverését és tanuljátok meg szeretni Őt!
A tisztaszívűség a szeretet tökéletességéből születik. Csak az juthat el a tisztaszívűségre, aki szeret, és csak az láthatja meg az Istent, akinek tiszta a szíve.
Boldogok a békességesek.
     Íme itt a Gyermek, aki maga a Béke. (...) Az a küldetése, hogy békét szerezzen Isten és az emberiség között. Az a szándéka, hogy összebékítse az egész világot.
Egyedül Ő hozhat békét és teheti békéssé az emberek szívét, akik arra hivatottak, hogy Isten fiainak egyetlen családjához tartozzanak. Ha visszautasítják, a világ sohasem ismeri meg a békét.
Boldogok, akiket az igazságért üldöznek.
     Szemléljétek e Gyermekben az áldozatot, aki arra hivatott, hogy a visszautasítottság és az üldöztetés útját járja. Már kisgyermekként száműzetésbe kell mennie, mert Heródes elrendeli, hogy öljék meg. Ifjúkorában szegényes házban él és nehéz munkát kell végeznie. Nyilvános küldetése alatt akadályozzák, félreállítják és megfenyegetik, majd elfogják, vádat emelnek ellene és halálra ítélik. És Ő, akit üldöztek és megostoroztak, hozza meg a gyógyulást mindenkinek.
     Ezért ma, míg karomon viszem Őt dicsősége templomába, a szemét nézem, melyből a végtelen boldogság fénye árad.
Ő a ti egyedüli boldogságotok.
     Ő mutatja meg nektek a boldogságok útját, amelyet mindannyiatoknak végig kell járnotok, hogy eljussatok az üdvösségre és a békére.
     Ő az Atya örök Igéje a kicsi Gyermek képében, aki előttetek jár az igazság és az élet útján.
     Ő az egyszülött Fiú, akiben az Atyának öröktől fogva kedve tellett.
     Ő a szűz Édesanya Fia, akit ma dicsősége templomába viszek és mindannyiatoknak újból mondom, hogy Őt hallgassátok! (...)a_ket_sziv_irgalmassaga2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr5312330835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása