HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

jelenesek_hiteles_545.jpg     Az Isten október 13-án igazolta a látnokokat. A napcsoda rendkívüli látványa, a hit felelőseit és a híveket egyaránt meggyőzhette, ám sajnálatosan az emberek ennek ellenére felülbírálták a Szent Szüzet és éveken keresztül halogatták aprócska kéréseinek teljesítését.
meg_mire_vartok.jpgSőt, a népek újabb és újabb "üzenetek" feltételeit kezdték és kezdik megvalósítani, anélkül, hogy az Istenanya az Egyház által is hitelesített fatimai kérései már teljesültek volna részükről! Ugyan bizony, a napi gondjaikat-bajaikat felajánlják-e Jézus Szentséges és Mária Szeplőtelen Szívének engesztelésére? Mindenki naponta imádkozza-e a rózsafüzért? A hívő emberek felajánlották-e magukat és szeretteiket a Szeplőtelen Szívnek és megvalósultak-e az Elsőszombati engesztelő szentáldozások a szentmise utáni 15 percnyi máriás elmélkedéssel? Ezek elmulasztása vagy részleges volta természetesen nem maradt és nem maradhat következmények nélkül, amiként tapasztalhatjuk!
     Tudnunk kell, hogy a hiteles Mária-jelenések, egységes egészet képeznek, és a Szűzanya egyetlen újabb jelenésében sem írja felül megelőző felhívásait, különösen nem Szeplőtelen Szívének fatimai kéréseit!

Fatima ugyanis nem egy a Mária-jelenések közül, hanem a Mária-korszak engesztelő akcióprogramja, az eltévelyedett emberiség szazadunk-remenycsillaga-fatima_2.JPGegyetlen Reménycsillaga!

A probléma abban áll, hogy sokak el vannak telve a legújabb üzenetektől, félreértve a Szeretetláng lényegét is, mely utóbbi épp a hitében elerőtlenedett és lanyha szívek engesztelésének hatékonyságát erősíti fel "kegyelmi hatásával"!

(Képen P. Kondor Lajos SVD könyve)

     Leszögezhetjük, hogy a fatimai kérések megvalósítása nem annyira Mária-tiszteleti gyakorlat, hanem egy tényleges és eredményt ígérő akcióprogram teljesítése a megtérés és az egész emberiség élhető jövője érdekében!
     E kérdésben annyi az egyházi tisztségviselők felelőssége, hogy a Szűzanya fatimai üzenetét kevéssé használták, használják fel az evangelizációban, olyannyira, hogy az első szombatokon máig is, alig történik említés Mária Szeplőtelen Szívének tiszteletéről, az elsőszombati engesztelés ígéreteiről!

     XII. Piusz pápa kiadatlan, kézzel írt beszámolója bizonyítja, hogy 1950. október 30-án és ezt követően még háromszor látott Napcsodát.
     A pápa megjegyzi, hogy a vatikáni kertben azokban a napokban látta a jelenséget, amikor Mária mennybevételének dogmáját készült kihirdetni és megerősítő jelnek tekintette.
     XII. Piusz adta meg a fatimai jelenések pápai jóváhagyását 1940-ben, majd 1942-ben az egész világot felajánlotta Mária Szeplőtelen Szívének, jóllehet, nem a világ összes püspökeivel és Oroszország külön megemlítése nélkül.
     Ez ugyan NEM a Fatimai Szűzanya pontos kérése szerint való volt, de kétségkívül megfordult a háború sora, melynek persze meg se lett volna szabad történnie, ha 1917-et követően, de legalább 1937 előtt teljesítették volna kérését!
Húsz év volt rá!

Fatimai Szűzanya könyörögj érettünk
és áraszd szeretetlángod kegyelmi hatását az egész emberiségre! Amen.


remenyseg_anyja_530.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr778891036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása