HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

dashe.jpegForrás: http://bonumtv.hu/a-rozsafuzer-erejevel-a-terror-ellen/ Marshall Connolly (California Network)
Fordította: Tekulics Judit (Az alábbi, szerkesztett változat!)

     Mi a leghatásosabb fegyver egy terrorszervezet ellen? Az intelligens bomba, vagy a lopakodó drón? Nem! Kiderült, hogy a fegyver, amelytől a nigériai ISIS-t is támogató iszlamista szervezet a Boko Haram is a legjobban tart, az a rózsafüzér!
     Az emberiség által feltalált és bevetett összes fegyver közül a legerősebb a rózsafüzér. A keresztény seregek az 1571-es lepantói tengeri ütközet előtt is fennhangon imádkozták a rózsafüzért és győztek a muszlim török hadak ellen.

bokoharam-wit-guns530.jpg     Sokszor előfordult már a történelem során, hogy nem katolikusok is meggyőződhettek erejéről. Napjainkban talán a Boko Haram terrorszervezeten a sor, hogy elismerje a rózsafüzér hatalmát.
Ennek a „fegyvernek” a népszerűsítése napjainkban Oliver Dashe Doeme, nigériai püspök nevéhez fűződik. Az ő egyházmegyéjét sújtja talán a legjobban a Boko Haram terrorszervezet tevékenysége. Ahogyan az iszlamista szekta tagjai fokozatosan nyomultak előre nyája körében, a püspök látomásban részesült, melyben megjelent neki Jézus, és átadott neki egy kardot, amely a kezében rózsafüzérré változott. A látomás üzenete világos: Jézus arra kéri az embereket, hogy az ima erejével, a rózsafüzér fegyverével szálljanak szembe a világban tomboló erőszakkal.
     2014 óta terjeszti Doeme püspök hívei körében a rózsafüzér imádság áhítatát, és a Boko Haram terrorszervezet azóta minden fronton visszaszorulóban van Nigériában. Az ország kormánya már gyakorlatilag legyőzöttnek tekinti a szervezetet. A csoport már nem képes szervezett támadásokat indítani a polgári lakosság ellen, időnként azonban még terrorcselekményekkel hívja fel magára a figyelmet. Bár ezek az események még félelmet keltenek az emberek körében, a szervezet ereje mindenképpen egyre gyengülni látszik.
     A támadások megszűntével már eddig is több ezer ember térhetett vissza otthonába, és most kezd normalizálódni az élet. A püspök szerint a terrorszervezet hamarosan végleg megsemmisül, s mindez nem fegyverek, bombák, tankok műve lesz, hanem a rózsafüzérnek köszönhető. A püspök azt szeretné, hogy mindenki biztos lehessen abban, hogy a Szűzanya mellettünk áll és mindig megsegít minket. Meg van győződve arról, hogy a „rózsafüzér végleg győzedelmeskedni fog a gonoszság felett a világban, míg imádkozásával segítségül hívjuk a Szűzanya és az Úr nevét, a jó végül mindig győzedelmeskedni fog”.

     A püspöknek minden kétséget kizáróan igaza van. Isten áldja Doeme püspököt és Nigéria egész népét!oliver_dashe_doeme_nigeria.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr4811780115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bottyán Viktor 2019.02.11. 14:21:11

Hiszek a rózsa füzér imában és annak erejében és az úr hatalmában minden kegyelmében.És minden embernek ki eltévedt az élet rögös útján kilátástalan vagy megoldhatatlan tűnik az élete rózsa füzér által közelebb kerül az úrhoz meg mutatja helyes élethez vezető utat mindent vissza ad mit az őrdög elvett tőle .És minden napi harcba ott van és ki szívből kéri megadatik neki .Mert ami szívből kíván az ember az istenek tetsző.
süti beállítások módosítása