HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Hiteles vagy nem hiteles? 4

     A most terjengő üzenetek, melyek inkább csüggedést, semmint biztatást kínálnak, többségükben valóban reális és aktuális közeljövőt hirdetnek! De kérdem én! Ha valaki meg akar téveszteni, ugyan bizony merőben életidegen és valószínűtlen dolgokról beszélne! Adolf Hitler sem azzal gyűjtött magának lelkes követőket, hogy azt mondta volna: egy évtized sem telik bele és hullák milliói fognak heverni Berlin és Drezda utcáin és meglátjátok, Németország romokban fog heverni! Hanem, kezdetben munkát és lakást kínált és adott a munkásoknak, családoknak! Aztán a "sugalmazója" benyújtotta a számlát népnek! Gondolkozzunk el!
     Nem lehet egyszerűen megítélni valamit csupán azon, hogy "ugyan már a sátán nem fog imádságra felszólítani senkit!" Ó, dehogy is nem! Mert, bizony megeshet ez is! A megtévesztő szellem látszólagos jót is ajánlhat, egy lényegesen nagyobb rossz elérése érdekében!!! Vajon a "cukrosbácsiról" úgy alkotunk véleményt, hogy finom-e a cukorkája? – Persze, hogy finom! – De nem ez a lényeg, hanem a mögöttes végső szándék!
     Az, hogy valaki szépeket mond, ha valaki azt állítja, hogy angyalok és szentek üzennek általa, az még nem a bizonyosság! Az illető "látnok", lehet hogy jóhiszemű és életvitelében is ájtatos, de valahol teret nyitott a démonnak, például azzal, ha ügyében megtagadta a gyóntatója iránti engedelmességet, vagy zavartkelt. Az "üzenet-kapóknak" ugyanis hallgatnia kell az Egyház képviselőjére (személye bármily méltatlannak látszik is olykor) és csak engedélyükkel terjeszthetnék az üzenetet! A szentségek kiszolgáltatása ugyanis független a papi személy emberi-, erkölcsi állapotától!!! 

     Mert miként is volt ez Erzsébet asszony esetében? Neki az Úr, egyenesen kikötötte a gyóntatója iránti abszolút engedelmességet! "Gyóntatód parancsát nem mellőzheted el, még az Én isteni kérésem miatt sem! (IV/6) Tudod, hogy gyóntatód tanácsát szent engedelmességgel követned kell (II/70). Kihangsúlyozom, fogadd el minden utasítását, és csak azt tedd, amit Ő mond (III/143). Ha gyóntatódra hagyatkozol, ez annyi, mintha Istenre hagyatkoznál (III/214). Az ő szavai az Én szavaim. (...) Gyóntatód által parancsoltam rád. Ha ezt most el nem fogadtad volna, ez egyszer s mindenkorra hajótörése lett volna lelkednek" (III/238). — El kell, hogy gondolkoztassanak bennünket ezek a mondatok!

     Az, hogy mi lett volna (mi volt) a helyes és mi nem, ennek bizonyossága sajnos, sokszor csak a végén mutatkozik meg! Mert ha mégis démoni cselvetések voltak a szép "üzenetek", akkor követőire a legjobb esetben is súlyos megszégyenülés vár, rossz esetben a lelkük vallja végzetesen kárát! Aztán majd felismerhetik, hogy az ördög mivégett terelgette őket az ájtatos látnokon keresztül: merthogy épp ezáltal hanyagolták el Jézus és a Szűzanya hiteles kéréseit, az elsőpénteket, az elsőszombatot, az Irgalmasság tiszteletét és a Szeretetláng könyörgés állandó mondását! (– Ha már magánkinyilatkoztatásokról beszélünk –, merthogy legfontosabb az Evangélium tanítását, az Egyház parancsait követni, megvalósítani!) Az is kiderülhet, hogy nemigen mondták a rendes szentolvasót, hanem inkább kitalációkat sorolgattak rózsafüzér gyanánt ("ilyen meg olyan rózsafüzért", pedig a Szűzanya nem ezeket kérte!). Mert szinte már alig akad látnok, aki ne valami új rózsafüzért, vagy lánc-imát kínálna, nagyobbnál-nagyobb ígéretekkel! (És mit suttog ekkor az 'Isten majma' a gonosz lélek? Imádkozzatok, imádkozzatok, csak a Szűzanya szentolvasóját ne mondjátok!)
     Egy 1957. december 26-án folytatott beszélgetésben a fatimai Lucia nővér a következőket mondta Pater Fuentesnek: „Nézze, atya, a Boldogságos Szűz Mária ezekre az utolsó időkre, amiben mi élünk, a rózsafüzér imádkozásának különleges hatékonyságot szerzett. Olyan hatékonyságot, hogy nincs az a probléma, akár evilági, akár a szellemi életben, akár a privát-, a családi- vagy a közösségi életben, népek és nemzetek sorsában – amit a rózsafüzérrel ne tudnánk megoldani! Ismétlem önnek atya, hogy nincs olyan probléma, bármily súlyos is az, melyet a szentolvasóval ne tudnánk megoldani. A rózsafüzérrel fogjuk magunkat megmenteni! A rózsafüzérrel tesszük magunkat szentté. A rózsafüzérrel fogjuk Urunkat és Megváltónkat megvigasztalni és számos lélek megmenekülését elérni!” (http://www.katolikus-honlap.hu/0710/rozsa.htm)
     Akkor hogyan fogadjuk a "Szeretetláng rózsafüzérét"? – kérdezhetik sokan.
A Szeretetláng rózsafüzére szép és népszerű, de nem Erzsébet asszonytól való! (Szintén egy látnok ihletése.) A Szeretetláng Lelki Naplóban a Szent Szűz egyetlen szót sem ejt erről, annál inkább hangsúlyozza több helyütt is a 'rendes' rózsafüzér imádkozását! – Miként tette ezt minden eddigi Mária-jelenés során is! – Csak egyetlen példa, mely nagyon is jellemzi a Szeretetláng kegyelmi üzenetét, mibenlétét és célját: „Kármelita kisleányom, imádkozd el a teljes rózsafüzért és vegyél részt egy erre a szándékra felajánlott szentmisén, és így az erőtlenséged miatti lemaradást behozhatod, s a szenvedő papi lélek Isten színe elé jut.” (III/193) Kedves Olvasóim! Erről van szó vagy kellene, hogy szó legyen!!! – Ó, ha látnátok Édesanyánk szomorú könnyeit hullani!

sir_a_la_salettei_szuzanya.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr144621861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása