HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Kimberly, a feleség lelki feljegyzéseiből 1
Lelki vívódások
scottkimberly_bw.jpg     Megpróbáltam alkalmazkodni Scott katolikus életviteléhez. A húsvét utáni héten nálunk tartott bibliaórát, s beültem hozzájuk. Az elején megkérték az egyik fiatalembert, hogy vezesse a bevezető imát, Ő pedig rögtön elkezdte az Üdvözlégyet. Megsebzett lélekkel vonultam ki a szobából, térdre hulltam a hálószobámban és keservesen sírtam ‒ hogy merészeli kimondani e szavakat az én otthonomban, sót dörzsölvén vele sebeimbe, melyeket Scott áttérése nyitott!
     Scott hamarosan más helyet keresett a bibliaóráknak, amiért igen hálás voltam. Szerencsére Scott sohasem csinált „engedelmességi kérdést” a katolikus hitből, nem igyekezett lelki irányítása alá vonni, amikor a szívem meg sem hódolhatott az előtt, amit a lelkem még nem fogott föl. Bár egész lényéből áradt, mennyire áhítja, hogy ott legyek mellette a misén, amikor próbált rábeszélni, hogy osszam meg vele az Egyházban megtapasztalt örömét és segítsek neki az egyházi szolgálatban, nem élt vissza családunk lelki irányítására szóló hivatásával, és nem kért, hogy olyasmibe menjek bele, ami ellenkezik a lelkiismeretemmel.
hqdefault_300.jpg     Tulajdonképpen becsült, hogy kitartok a meggyőződé-sem mellett, bár azt kifogásol-ta, hogy továbbra sem vagyok hajlandó foglalkozni a lelki megosztottságunkkal járó kér-désekkel.
Érdekes, hogy azt természe-tesnek vettem, hogy a gyerme-keink elsősorban Scott lelki irányítása alatt az Úré. Ez azt jelentette, hogy végsősoron csak katolikus nevelést fognak kapni függetlenül attól, hogy én protestáns vagyok-e, vagy sem.
Ez rendkívül fájdalmas felismerés volt, különösen, hogyha én leszek az egyetlen protestáns a családban. Alig tudtam elviselni a gondolatot, mennyire elszigeteltnek érezhetem majd magam ebben a helyzetben. Olyan dac gyűlt bennem, hogy megmondtam Scottnak, hogy nem vagyok hajlandó újabb gyermekeket szülni a pápának! Szerencsére az Úr alig néhány héten belül valamiképp megnyitotta a szívemet s rábírt, hogy meghajoljak akarata előtt.
maggio4.jpg     Scott általában a fiókjába tette a kegytárgyait, például a rózsafüzérét, a skapuláréját és a szentképeit, de előfordult, hogy az öltözőasztalon találtam rájuk.
Észrevettem, hogy bizonyos féltékenység kezdett kialakulni bennem Máriával szemben. Tagadhatatlanul hátrányos helyzetben voltam, mert ő állí-tólag tiszta, kedves, együttérző, csodálatos vele együtt lenni; ezzel szemben én nem voltam ilyen szeretően kedves Scott iránt. Ha elment sétálni, tud-tam, azért megy, hogy elimád-kozza Máriával a rózsafüzért. Örültem, hogy nem a szemem előtt csinálja, de féltékennyé tett, hogy arra van ideje, hogy elmenjen és kedvesen elbeszélgessen vele, miközben számomra ‒ úgy tűnt ‒ nincs ideje ugyanerre. (folyt. köv.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr468059506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása