HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Dr Gloria Polo Ortiz: Akit villámcsapás ért

Az Úr napját szenteld meg

gloria-polo_1.jpgAmikor az Úr napjának és az ünnepnapoknak a megszentelése következett (a Tíz parancsolatból), szörnyű pillanat volt. A másvilágon megmutatták nekem, milyen hálátlan voltam az Úrhoz. Soha eszembe se jutott, hogy a Teremtőmnek vagy a Megváltómnak köszönetet mondjak.

Azt is a szememre vetették, hogy lustaságból mindig kibúvót kerestem, hogy ne kelljen szentmisére mennem. „De mama, ha Isten mindig mindenhol ott van, miért kell nekem Őt a templomban látogatni?” - kérdeztem “felvilágosodottan”. És a hang újra megismételte a szemrehányást, hogy Istent napi 24 órát hagytam várni, és egy gondolatot sem szenteltem neki. Nem imádkoztam hozzá, egyszer sem látogattam meg az Oltáriszentséget se vasárnap, de még az Úr napján sem, hogy kifejezzem köszönetemet és megmutassam szeretetemet. Ehhez túl büszke és beképzelt voltam. 

Elviselhetetlen fájdalom volt hallanom, hogy miközben napi négy órát foglalkoztam a testemmel, a külsőmmel, a szépségem ápolásával, egyszer sem áldoztam akár csak tíz percet sem, hogy vonzalmam és hálám kifejezéseként imát mondjak hozzá.

Igen, sőt gyakran fordult elő olyan is, hogy bár megígértem egy rózsafüzért, de aztán idegesen ledaráltam. Olyan is előfordult, hogy azt mondtam: a kedvenc TV sorozatom reklámszünete épp elég lesz a rózsafüzér elmondásához.

De a legrosszabb felismerés számomra az volt, hogy meghalt a lelkem, pontosabban elsatnyult, éhen halt a lelkem, mert nem kapott táplálékot a szentmise által. A szentmisén való részvétel a „lélek tápláléka.” A testem rabszolgája voltam, miközben elfeledkeztem a lelkemről! A lelkem „teljesen árva” volt. Soha nem tápláltam Isten szavával és bizony volt erre egy gonosz mondásom, hogy aki rendszeresen olvassa a Bibliát, az előbb vagy utóbb megbolondul.

A szentségeket nem kedveltem. Minek is vallanám be bűneimet „ennek az öreg, elmeszesedett fickónak” (a plébánosnak), aki talán még rosszabb és bűnösebb, mint én? Ez a nagy hazug, az ördög, ez a zűrzavart keltő, távol tartott engem a szentgyónástól és a szentségektől. Sikerült neki a gyógyulásomat és lelkem megtisztulását megakadályoznia. Ez úgy történt, hogy minden bűnelkövetés alkalmával, a lelkem itt-ott még fehér köntösére a gonosz egy-egy pecsétet nyomott! A sötétség birodalmának fekete foltját.

És íme, a bűneim nem maradtak következmények nélkül.

Elsőáldozásom után soha nem végeztem jó szentgyónást. Egy idő után már egyáltalán nem is mentem gyónni. Nem ritkán találkoztam olyan a korral „haladó” modernista pappal , aki a fülbegyónás-ellenes felfogásomnak igazat adott, s ezt a szentséget korunkban már nem tartotta megfelelőnek. Így fordult aztán elő, hogy amikor szentáldozáshoz járultam, Jézus Krisztust a legszentebb Oltáriszentségben méltatlanul fogadtam. Odáig mentem az istenkáromlással, hogy büszkén és mindent tudóan híreszteltem: „Mi az, hogy a legszentebb? Hogy van az, hogy a mindenható Isten egy darab kenyérben, az ostyában jelen van? Édesítsék meg inkább a papok az ostyát egy kis karamellával, hogy jobb ízű legyen és ne legyen olyan ízetlen.”

Ettől kezdve az életem kiszámíthatatlan volt, kiléptem a teremtés rendjéből, s ilyen istenkáromlásokat hangoztattam. Elértem a legmélyebb pontot, az Istenhez, a Teremtőhöz való kapcsolatom teljes leépülését.

Nagy felelőssége van minden apának és anyának, ha nem kereszteltetik meg gyermeküket. A keresztelés szentsége az „anyatej a léleknek”. Gyakran mondják manapság: „A gyerek maga döntse el, ha egyszer majd felnő, hogy meg akar-e keresztelkedni vagy sem.” A bébi, aki nincs megkeresztelve, olyan, mintha nem kapna enni. Hogyan szabadna azt mondani egy szülőnek: „Később majd eldönti, hogy akar-e enni vagy inni”?

A mi felelősségünk az Úristen előtt, hogy a gyerek lelkét tápláljuk. S szentségek nélkül a mi lelkünk is táplálék nélkül marad és éhen hal a lelkünk.

gloria_fatimaban.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr694624936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása