HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

 A jelenés

virgem_de_la_salette 02.jpg     A szép Hölgy felállt, kezét a mellén keresztbe téve ránk tekintett és megszólalt: 

- Gyertek közelebb gyermekeim és ne féljetek. Azért vagyok itt, hogy átadjak nektek egy nagyon fontos üzenetet. 
Édes és drága szavai szinte odarepítettek hozzá, s a szívem szeretett volna örökre hozzákötődni. la_salette_messages_pic2.jpgEgészen közel érve, megálltam előtte a jobb oldalán. 
Beszélni kezdett, miközben szép szeméből peregtek a könnyek. 

- Ha az én népem nem akar engedelmeskedni, kénytelen leszek elengedni Fiam karját. Fiam karja már oly súlyos és nehéz, hogy nem tudom visszatartani. 

Mióta szenvedek miattatok! Ha azt akarom, hogy Fiam ne hagyjon el benneteket, akkor szüntelenül imádkoznom kell. De ez nem érdekel benneteket. Hiába imádkoztok, hiába tesztek akármit, soha sem tudjátok jóvátenni a fájdalmat, amit értetek szenvedek. salette3_12.jpg'Hat napot adtam a munkára, s magamnak tartottam meg a hetediket, és ti nem akarjátok azt nekem adni' (mondja az Úr). Ez teszi oly súlyossá Fiam karját. salette4_1.jpgA fuvarosok nem tudnak úgy beszélni, hogy minduntalan ne emlegetnék (káromolva) Fiam nevét. Ez a két dolog az, ami miatt oly nehéz Fiam karja.


Ha tönkremegy a termés, az csak miattatok van. Megmutattam ezt a múlt évben a krumpliterméssel, de ti nem sokat törődtetek vele. Éppen ellenkezőleg, amikor láttátok, hogy tönkrement, káromoltátok Fiam nevét. A krumpli azonban tovább rohad és karácsonyra már nem lesz belőle semmi. 

Kerestem magamban a szavak értelmét. Azt hittem, hogy a Szép Hölgy az almáról beszél (fordító megjegyzése: franciául a krumplit földi almának nevezik). Ő azonban kitalálta gondolatomat, és így kezdte újra: 

maximino_e_melanie22.jpg- Nem értitek, gyermekeim? Akkor másképpen fogom elmondani. 
(Fordító megjegyzése: a Szűzanya helyi nyelvjárás-ban beszélt tovább, Melanie ennek a fordítását közli): 
Ha tönkremegy a termés, az csak miattatok van. 
- Ha van búzátok, ne vessétek el. Mindent, amit el fogtok vetni, az állatok esznek meg. A csépléskor pedig szétpor-ladnak a búzaszemek. Nagy éhínség jön. De mielőtt éhség támadna, a hét éven aluli gyermekek hideglelést kapnak, és azok kezei közt halnak meg, akik tartják őket. A többiek büntetése az éhség lesz. A diót szétrágja a féreg, a szőlő elrohad. 
     (Egyszer csak) nem hallottam tovább a szép Hölgyet, aki teljesen elbűvölt. (A Szép Hölgyet ekkor csak Maximin hallja. Melanie látja, de nem hall semmit. Néhány perc múlva ismét hallja a szavakat, ekkor viszont Maximin számára szűnik meg az üzenet, aki ezalatt a sapkájával játszik, és botja végével a kavicsokat tologatja a lába előtt. Majd ismét mind a ketten hallják a szép Hölgy szavait.) 
(Eddig a La Salette-i üzenet első (általánosan elfogadott) része.)La Salette 005.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr56623905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása