HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A La Salette-i jelenés

     Másnap, szeptember 19-én már útközben találkoztam Maximinnel. Együtt másztuk meg a hegyet. Úgy találtam, hogy Maximin nagyon jó, nagyon egyszerű és szívesen beszél olyan dolgokról, amikről én is szerettem volna beszélgetni. Nagyon engedékeny természet lévén, nem ragaszkodott a saját véleményéhez, csak egy kicsit kíváncsi volt, mert amint messzebb mentem és észrevette, hogy megállok, gyorsan odafutott, hogy lássa, mit csinálok, s hallja, amint beszélgetek a jó Isten virágaival. Ha nem ért oda időben, megkérdezte, hogy mit mondtam. Maximin kérte, hogy tanítsam meg valamilyen játékra. Már késő délután volt. gentiane_lasalette.jpgAzt ajánlottam, szedjünk virágot és építsünk egy Paradicsomkertet. 
     Mindketten munkához láttunk, és csakhamar nagy halom különböző színű virágot gyűjtöttünk össze. A faluból felhallatszott a déli harangszó, mert jó volt az idő és az égen egyetlen felhő sem látszott. harangszo.jpgMiután imádkoztunk a jó Istenhez úgy, ahogy tudtunk, azt javasoltam Maximinnek, hogy fel kellene hajtanunk a teheneket a kis vízmosás melletti fennsíkra, ahol megfelelő kövek vannak a Paradicsom építéséhez. Feltereltük a teheneket az említett helyre, majd elfogyasztottuk szerény ételünket. Ezután hozzáláttunk a kőhordáshoz, és egy kis házat építettünk, aminek a földszinti része volt a mi lakásunk, s az emeletet neveztük el Paradicsomnak.
Az emelet tele volt színes virággal és virágszárakon felfüggesztett virágkoszorúkkal. A Paradicsomot egyetlen széles, kőlappal fedtük le, melyet beborítottunk virágokkal, s körös-körül virágkoszorúkkal díszítettünk. Miután befejeztük a Paradicsomkert, építését, gyönyörködtünk benne, de később elálmosodtunk, s néhány lépésnyi távolságra elaludtunk a füvön. 
     Amikor felébredtem, nem láttam a teheneket, ezért hívtam Maximint és felkapaszkodtam a kis domb tetejére. Látva, hogy teheneink békésen fekszenek, elindultam visszafelé, Maximin pedig éppen felém tartott, amikor hirtelen csodálatos fényt pillantottam meg, mely ragyogóbb volt, mint a nap. Alig tudtam megszólalni: 

lassalette-frame (1).jpg- Maximin, látod ott lent... Ó, Istenem ... 
A botomat is elejtettem. Nem tudom kifejezni, milyen édes gyönyörűség futott végig rajtam abban a pillanatban, csak azt tudom, hogy nagy vonzást éreztem, szeretettel teljes tiszteletet, s a szívem majd kiugrott a helyéből. 
     Erősen néztem a fényt, mely mozdulatlan volt; később azonban mintha megnyílt volna, és egy még ragyogóbb fényességben – mely szinte élt –, egy nagyon szép Hölgyet pillantottam meg. Fejét a kezébe hajtotta és a mi Paradicsomkertünkön ült, mely nem dőlt össze. (Szakadatlanul sírt. Olyan volt, mint egy édesanya, akit megütöttek a gyerekei, s idemenekült a hegyekbe, hogy kisírja magát. A szép asszony alakja magas és egészen fénylő. Olyan ruhát visel, mint a környék asszonyai: hosszú szoknyát a derekán köténnyel, a vállán keresztbe vetett és hátul megkötött kendőt, fején paraszti főkötőt. A feje körül, a kendője szegélyén és a cipőjén rózsák ragyognak. Homlokát koronaként fénynyaláb övezi ... Vállain egy súlyos, nyakában egy vékonyabb lánc, ez utóbbin fénylő kereszt függ, jobb és bal ágán kalapács, illetve harapófogó.) (folyt.)nd lasalette.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr696623913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása