HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

XVI. Benedek pápa katekézise Liguori Szent Alfonzról /részlet/

san-alfonso-maria002.jpg     „A szentéletű püspök szerint az ima biztos eszköz az üdvösséghez és azoknak a kegyelmeknek az elnyeréséhez, amelyek szükségesek életutunk során. Isten szere-tetből teremtette a világot, azért, hogy teljes életet adjon nekünk. Viszont ettől a céltól, vagyis a teljes élettől a bűn miatt eltávolodtunk és csakis Isten kegyelme által érhetjük el újból. „Aki imádkozik, üdvözül, aki nem imádkozik, elkár-hozik” – tanítja Liguori Szent Alfonz. (Ne higyje a kedves Olvasó, hogy e kemény kijelentés szent túlzás! A Katolikus Katekizmus ugyanis ugyan ezt írja: „Aki imádkozik, biztosan megmenekül, aki nem imádkozik, biztosan elkárhozik!” - /KEK 2744/ Sőt Márk evangéliuma szerint: “Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül; aki pedig nem hisz, elkárhozik.” /Mk 16,16/, márpedig a hit természetes megnyilatkozás az ima!) 

     Elnyerni az üdvösséget ima nélkül nagyon nehéz, sőt, lehetetlen… míg az ima által az üdvösség biztossá és könnyűvé válik. Szent Alfonz azt tanította, hogy az életben ima nélkül nem lehet boldogulni, alphonsuscros_s.jpgkülönösen is a legnehezebb helyzetekben és megpróbálta-tásokban van rá szükség. Ezért mindig bizalommal kell kopog-tatnunk az Úr ajtaján, aki min-dig gondoskodik gyermekeiről. Nem szabad félnünk attól, hogy Istentől kérjünk segítsé-get és hozzá forduljunk nehéz-ségeinkkel, ugyanis Ő mindig megadja nekünk azt, amire szükségünk van – magyarázta a pápa Szent Alfonz tanítását az imáról.
     Fel kell tennünk a kérdést: „Mi a fontos számomra az életben? Szent Alfonz erre így válaszol: „Az egészség és azok a kegyelmek, amelyek ezt biztosítják”. Itt azonban ő nemcsak a testi-, hanem a lelki egészségre is gondol, amelyet Jézustól kapunk ajándékba. Szükségünk van felszabadító jelenlétére életünkben, amely által teljes emberekké válhatunk. Csakis a szentségi élettel fogadhatjuk be Őt, és vele együtt a kegyelmeket szívünkbe. Gyakran felismerjük a jót, de nem tesszük! Az imával ez sikerülni fog – hangoztatta a pápa. Az Úr tanítványa tudja, hogy számos kísértésnek van kitéve, ezért mindig Istenhez fordul segítségért az imában, hogy győzedelmeskedni tudjon fölöttük.” (vö. 2001. 08. 20. Castelgandolfo)image54.png

Szent Alfonz imája
Ó Irgalmasság Anyja és Királynéja, ki oly bőkezű szeretettel osztod a kegyelmeket azoknak, akik hozzád menekülnek, mivel te vagy az Irgalmasság Királynéja, s egyúttal a mi szeretve-szerető Anyánk! Íme, ma kegyeidbe ajánlom magam, ki oly szegény vagyok érdemekben, de annál inkább terhelve a bűnökkel!
Ó Mária, nálad vannak az Isteni Irgalmasság kulcsai, ne feledkezzél meg nyomurúságomról, ne engedd, hogy íly szegény és nyomorult maradjak; hiszen szokásod, hogy többet adsz, mint amennyit kérnek tőled, cselekedjél hát velem is hasonló módon!
Ó Királynőm, segíts meg! Ha oltalmad alá veszel, nincs mitől félnem; nem félek akkor az ördögtől sem, mert nagyobb a te hatalmad az egész pokolnál! Nem félek akkor bűneim miatt sem, mert hacsak egyetlen szót szólsz érdekemben Istennél, kieszközölheted számomra összes bűnöm bocsánatát. Ha kegyeidbe fogadsz, magától Istennek igazságosságától sincs mit tartanom, mert egyetlen imádság a te részedről tüstént lecsillapítja méltó haragját.
Ó Irgalmasság Anyja! Tudom, hogy örömöd leled, ha a legnyomorultabbat megsegítheted, és képes is vagy segíteni, hacsak, konokul ellene nem szegül valaki kegyelmeidnek!
Íme én bűnös ember vagyok, meg akarok térni és változtatni akarok eddigi életemen!
Segíts tehát ó Szűzanyám, segítsd, hogy üdvözüljek. Még ma teljesen átadom magam Neked; csak mondd, mit cselekedjem, hogy Istennek tetszésére legyek, melyet meg is teszek! Igen!
Remélem, hogy a te segítségeddel mindenre képes leszek, ó Mária! Mert, hiszen te vagy az én Anyám, Világosságom, Vigasztalásom, Menedékem és Reménységem. Amen.

314b85f396244b4a6496204b4a6426_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr97337648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása