HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

VII. FEJEZET

a_tokeletes_maria-tisztelet.jpgJézus Krisztus nagyobb dicsősége
222. Ha ezt az ájtatosságot nagyon hűségesen gyakorlod, akkor a mi Urunkat és Üdvözítőnket egyetlen hónap alatt is jobban megdicsőíted, mint bármely más és talán nehezebb gyakorlattal több éven keresztül. Állításomat a következőkkel bizonyítom:
Amikor cselekedeteidet Szűz Mária által végzed − amire ez a gyakorlat tanít − lemondasz saját szándékodról és egyéni működésedről is, hogy mintegy belevessz Szűz Mária szándékaiba és működésébe, habár azok előtted ismeretlenek. Ezzel részt veszel az Ő szándékainak magasztosságában, melyek eleve oly tiszták voltak, hogy Szűz Mária legkisebb cselekedetével, pl. a rokka pörgetésével vagy egyetlen öltéssel is jobban dicsőítette Istent, mint Szent Lőrinc az izzó rostély kegyetlen kínjával, és jobban, mint az összes szentek hősies cselekedeteikkel. Ezért szerzett a Szent Szűz földi életében oly kimondhatatlanul sok kegyelmet és érdemet, hogy könnyebb lenne megszámolni az ég csillagait és a tengerpart fövenyét, mint az ő kegyelmeit és érdemeit. Ezért dicsőíti meg Istent jobban, mint az összes angyalok és szentek. Ó Mária, mily csodálatos vagy, Te aki a kegyelem csodáit művelheted a lelkekben, kik benned elmerülni és elveszni akarnak.
223. Mert a lélek, aki ezt az ájtatosságot gyakorolja, semmire sem becsüli önmaga gondolatait és tetteit, hanem Jézus felé közeledtében − imáiban is −, Szűz Mária lelkületére támaszkodik. Ezzel pedig sokkal nagyobb fokban gyakorolja az alázatosságot, mint azok a lelkek, akik önmaguktól cselekszenek és öntudatlanul is a saját lelkületükben tetszelegnek. Az előbbi lélek sokkal jobban dicsőíti a jó Istent, akit csak a lelkileg alázatosak és kicsinyek dicsőítenek tökéletesen.
224. Mert nagy szeretetében az Istenanya, cselekedeteink ajándékát szűzi kezébe kegyeskedik fogadni, és ezzel csodálatos szépséget s ragyogást kölcsönöz azoknak. Ő maga mutatja be őket Jézus Krisztusnak, s a mi jó Urunk ezáltal méltóbban dicsőíttetik, mintha a mi bűnös kezünkkel mutatnánk be őket.
225. Végül, mert sohasem gondolsz Szűz Máriára anélkül, hogy ő helyetted ne az Istenre gondolna. Sohasem dicséred és tiszteled Máriát anélkül, hogy Ő veled Istent ne dicsérné és tisztelné. A Szűzanyában minden egyedül Istenre vonatkozik, és egészen helyesen nevezhetem őt az „Istenre Vonatkozásnak”, mert csakis e magasztos vonatkozásban létezik. De nevezhetem őt „Isten Visszhangjának” is, hiszen nem mond, nem ismétel mást, mint Istent. Ha te „Szűz Máriát” mondasz, ő „Istent” mond. Szent Erzsébet dicsérte és boldognak magasztalta Szűz Máriát, mert hitt, és Mária Isten hűséges visszhangja, rögtön rákezdett dicshimnuszára: „Magasztalja lelkem az én Uramat!” Amit Szűz Mária ez alkalommal tett, azt teszi minden nap. Ha Őt dicsérik, szeretik, tisztelik, vagy Neki valamit ajándékoznak, akkor Istent dicsérik, szeretik, tisztelik és Istent ajándékozzák meg Szűz Mária által és Szűz Máriában. (...)bvm-visitation-web.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr337231801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása