HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

17.
június

TUDJUK-E?

tibor.  |  2 komment

magyar_13.JPG

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr647260397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.06.17. 07:04:28

Ez ebben a formában kb. netto marhaságnak tűnik. Sokfejű sárkány úgy rémlik, már az ógörög (és/vagy római) mitológiában is volt.
Tündér millió helyen előfordul (a Shrekbe sem a magyar mesékből került, a fanyűvőnek is utánanéznék pl a román és környező népek meséiben, mert ez a szó talán nem létezik, de a szerepe mintha létezne máshol is...
Ez inkább csak a szokott néphülyítés, miszerint minden fontos dolgot magyarok találtak fel. :D

tibor. 2015.06.17. 09:42:22

+!

Jó Pythonozok!

Köszönöm a fáradságát!
Hogy én is kezdjek "vadulni", a sommás véleménye "ebben a formában kb. netto marhaságnak tűnik"! Ez pedig abból eredhet, hogy "önhittségében" bedőlt a marxi-lenini irányelvnek: "a múltat végképp eltörölni". Ezen elvhűségében, vadul szelektál a tudományok és az érvek között. Egészen vad, magyarellenes ál-adatokat vakon elhisz, míg a magyarság egyedülálló őstörténetiségének viszont képtelen hitelt adni!
Mindkét álláspontnak remek irodalma van még az interneten is!
Az, hogy más népeknél is fellelhetők szokásbeli, mesefigura- vagy kifejezésbeli hasonlóságok, épp azt bizonyítja, hogy mindez, egy valamikori "közös tőről" származhat. Pl. Germán Nibelung, vagy a Kalevala 1:1-ben hun mondavilág másolata!
Ja, hogy a hunok vették át tőlük? Na ez már érdekes felvetés lenne!
Még gyermekkoromban azt tanították a "történelemben", hogy a honfoglaló magyarok nem ismerték még a földművelést sem, ezért mentek kalandozni, hogy rabszolgákat hozzanak (Csak megjegyzem: Spanyolországból? Merthogy odáig is elmentek, ami viszont nem kis "tervezés-kivitelezés" lett volna egy primitív nomád néptől!)
A földművelést, nyilván a szlávoktól vettük át, jóllehet olyan szavaink voltak, mint a föld, a ko-csi (csi-kó), a szekér! A holdról, mint földmértékről és égitestről nem is beszélve! (A föld szavunkat valószínűleg mi "vettük át" az angoloktól és a germánoktól (field, feld), a "kocsi" szavunkat meg a frank "cuchet" szóból! (Vajon nem marhaság-e ez?)
Persze a szekér szavunkat, mely akár a "göncölszekér" kifejezést is takarja, már nem tudták megmásíttatni, ezért hallgatnak róla! Mint egyszerű és logikusan felépített jármű, máig egyedülálló! Netán a magyarok találták fel a kereket? -- Jaj neee!! -- De a küllőket legalábbis tuti! "Ez inkább csak a szokott néphülyítés, miszerint minden fontos dolgot magyarok találtak fel"- ön szerint. A hivatkozott cáfolatok, csak "python-kígyós" csür-csavarása a szavaknak!
Egyszer s mindenkorra tessék tudomásul venni, hogy (akár tetszik, akár nem), a magyar nyelv, egyike a legősibb nyelveknek! És ez érvényes a szókincsére, kifejezéseire, monda és mesevilágára is! (És ez még akkor is így van, ha én nem is értek hozzá!)

Ejnye no! Nem marháskodjunk már egymással, magyarok vagyunk vagy nem? (?) De ha nem, akkor is tény, hogy ez a magát magyarnak nevező nép, valóban tizenezer éves múlttal bír! Ja, hogy nem kéne ezzel kérkedni? Jó! Rendben! Akkor hazug történelemhamisító nemzetgyalázást is el kéne hallgattatni! Én se írtam volna Önnek levelet, ha...

Isten áldja jó szándékaiban!
A szerkesztő
süti beállítások módosítása