HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Tizennyolcadik és utolsó jelenés: 1858. július 16. péntek

maria02_grotte.jpgBernadettet, majdhogy-nem elfeledték (annyi volt a látnok és a lát-nokbotrány), ő aláza-tosan visszahúzódott és maximálisan kívül ma-radt a forrongásokon. Tiszteletben tartotta a kiadott rendelkezéseket és nem helyeselte, hogy a nép nekiment a torla-szoknak. Július l6-án, Kármelhegyi Boldogasz-szony ünnepén azonban (öt nappal a püspöki közbelépés után, amely helyreállította a rendet), úgy érezte, hogy az ellenállhatatlan erő újból húzza Massabielle felé. Miután még egyszer megvívta magában a harcot az engedelmesség és a vonzódás közt, melyet kibírhatatannak érzett, megtalálta a megoldást.
Pont_Vieux_Lourdes_Marianne_Colston_1821.jpgEste 8 órakor Lucile nagynénjével, titokba mentek oda. Egy kölcsön-kért sötét színű kámzsában felis-merhetetlenül, sietve elindultak a szürkületben, nem az Öreghíd felé, amely a Massabielle felé vezet, hanem ellenkező irányba, a jobb parton közelítve a barlang-hoz, ahol csoportok imádkoztak csendesen, térdelve. Ő arccal az eltorlaszolt barlang felé fordulva, távol letérdelt, meggyújtotta gyertyáját. Ez a láng a leszálló éjszakában, az itt-ott pislákoló többi fény között, nem volt feltű-nő. Végül még két kongreganista csatlakozott hozzájuk, csendben.
Alig hogy elkezdte rózsafüzérét, Bernadette kitárta két kezét, az örömteli meglepetés köszönő mozdulatával. Arca elsápadt és felragyogott. Majd egy idő után felállt. Vége. Ez az utolsó jelenés csendes volt, mint az elsők.
Az úton visszafelé, Bernadette csak annyit mond:
– Nem láttam se a deszkákat, se a Gave-t. Úgy láttam, hogy ott vagyok a barlangnál, nem messzebb, mint máskor. Nem láttam csak a drága Szeplőtelen Fogatntatást.
18. jelenes.JPGkics_fenylo_2.jpg     Az a "kicsi, kis fénylő asszony" nem jelent meg többet a Massabielle-i barlangnál, de az üzenetet, mely mindnyájunk közös kincse, megkaptuk az ő kiválasztott követén, Soubi-rous Szent Bernadetten keresztül.
     Ezek után Bernadett tovább élte megszokott életét, a hitbeli növekedést, amely számára nem volt más, mint a napi feladatok hűséges elvégzése.
     A tizennyolc jelenés alatt és után Bernadett a figyelem, csodálat és ellenszenv középpont-jában állt. Szüleinek sem volt könnyű a dolga, hiszen hogyan is tudták volna ők, a szegény emberek megvédeni gyermeküket és magukat a hatóságok zaklatásaitól?
068_bernadettesoubirous_1.jpg     Bernadett mindig hű maradt önmagához, egyszerű, őszinte és imádságos lelkületű maradt. A világi és egyházi hatóságok előtt mindig megőrizte a nyugalmát és elfogulat-lanságát a jelenések lefolyásáról tett beszá-molója alatt, s enyhe humorral, sőt ha kellett, határozottsággal lépett fel. Ezen időszak alatt érlelődött meg Bernadettben azon személyes elhatározás, hogy szerzetbe lépjen. Végül is a Nevers-i nővérekhez lépett be, mivel egészségi állapota nem engedte meg, hogy túl szigorú életvitelű rend tagja legyen. Maga így fogal-mazta meg döntését: "egyrészt szívesen gondozok betegeket, másfelől pedig, mert nem erőltetett oda senki.”

     A jelenések utáni években sok zaklatást kellett elszenvednie Bernadett-nek: faggatták, vádolták, hisztérikus látnoknak tartották, sőt, amikor már belépett a Nevers-i zárdába, mesternője és főnöknője is gőgösnek, beképzeltnek vélték és emiatt sokfajta megaláztatásnak vetették alá.laurence.jpg

     Amikor a polgármester lezáratta a barlangot és annak környékét, az emberek kérelmezték Tarbes püspökétől, hogy nyittassa meg újra azt. A főpásztor azonban így válaszolt: "Csak a császár jogosult arra, hogy kinyittassa a barlangot. Lássuk, ki erősebb: Szűz Mária vagy a császár?" Ennek eldöntése azonban nem váratott sokat magára. (A mai látnokok intelmére: sok jelenés és üzenet olykor – még ha nem is kifogásolható – esetenként csak azért van, hogy eltereljék a figyelmet a valóban jelentős üzenetekről! A "kiváltságoltak" jó lenne, ha ezt is figyelembe vennék "üzeneteik" közzétételében!)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr675609353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása