HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Bevezető

lourdespaint1858.jpg   Lourdes a fran-cia Pireneusok hegyláncai közt lévő kis telepü-lés, melyről alig hallott a világ 1858-ig. A lakos-ság az 'occitan' helyi nyelvet be-szélte és a fran-ciát sokan meg sem értették. Mégis ez a Lour-des a világ egyik legjelentősebb spirituális helyszíne lett. A világ minden tájáról, közel 6 millió látogató fordul meg évente e Mária-kegyhelyen. Az érdeklődők, több nyelven, ingyenesen vehetnek részt az idegenforgalmi bemutatókon, fimvetítésen, múzeumokban, az emléksétákon és az egyházi rendezvényeken. Mindazáltal, sokak ellentmondásnak tartják – e lényegileg lelki hely – luxus és konzum kínálatát! Hangsúlyozni kell azonban, hogy mindenki megtalálhatja a részleges vagy teljes lelki elmélyülés lehetőségét. Az ismerkedés és megismerés, a megbékélés és feltöltődés lelhetősége, úgy a turisták, mint a zarándokok számára adott. Lourdes a 11. századi erődjé-vel, a Massabielle barlang szépségével (1858-as Mária-jelenés helyszíné-vel) és a modern kor minden adottságával, jövőbe mutató.
     Ennek a megindító Lourdes-i Mária-jelenésnek a történetét szeretném bemutatni!
     A kis látnok Bernadette Soubirous élettörténetével nem kívánok hosz-szasan foglalkozni, hiszen nevének beírásával az internet számtalan olvas-nivalót kínál, a máig ható eseményt azonban –  melyet utolsó leheletéig hűségesen képviselt –, szeretném bőségesen feltárni Olvasóimnak!
francois_louise_soubirous .jpg     Szülei François Soubirous és Louise Castérot. Bernadette elsőszü-löttként 1844. január 7-én, egy vasár-napi napon született. A községi anya-könyvbe “Bernarde-Marie” néven je-gyezték be. Születését még hat másik gyermek követte, de közülük három már kisgyermekkorban Boly Mill Bernadette's first home.jpgmeghalt. A családfő molnár volt és becsüle-tessége és fele-sége jószívűsége révén megrázóan nagy szegénység-ben éltek, olykor kifejezetten éheztek. Kezdetben Boly malomban lak-tak, ám egy rága-lom miatt el kel-lett hagyniuk és egy még szegényebb lakhelyre a Lourdes-i Cachot-ba, egy volt fogdába kellett költözniük. Bernadette maga soha nem volt teljesen egészséges, asztmában szenvedett. Mindig szoros kapcsolat fűzte otthonához, szülei-hez és testvéreihez. Az események idején, írni-olvasni nem tudott, de még franciául sem értett. Az elsőáldozásban akkor még nem részesült, viszont szépen imádkozta a rózsafüzért. Életének leg-meghatározóbb eseménye a 18 jelenés volt. Történetünk, 1858. február 11-én kezdődik. A Szűzanya egy koszos, sötét barlangban jelent meg Bernadettnek, Grotte_miraculeuse_à_Lourdes_Charles_Mercereau.jpgegy szegény, írás-tudatlan lány-nak, jelezvén ezzel, hogy Isten eljön hozzánk oda, ahol va-gyunk, a mi nyo-morúságunkba, a mi fájdalmaink-ba, a mi gyenge-ségeinkbe és hogy olyannak szeret minket, amilyenek vagyunk.
     Lourdes egy olyan hely, ahol Isten jelet adott, ahol bemutatta Anyját, akinek útmutatását követnünk kell, hogy átalakíthasson minket is Jézusa képére, akire reménnyel kell tekintenünk.
     A Lourdes-i barlang (pillanatnyi) helyszíne, a nap 24 órájában megtekinthető:  http://fr.lourdes-france.org/tv-lourdes/
Felhasznált irodalom:
Dr. Antalóczi Lajos: Jelenések, üzenetek és a jövő. Kisboldogasszony Plébánia Eger 2000
Szerencsés Zsolt: Lourdes a 150 év fényében. Kiadó Kerekes Kegytárgy Nagykereskedés Budapest, 2007
René Laurentin: Bernadette élete. Szent István Társulat, Budapest, 1981
Subirous Bernadett: Lelki Napló. Fordította Szabó Klára Gabriella. Makrovilág könyvkiadó 1992
INTERNETES FORRÁSOK:
http://www.marypages.com/bernadetteMagyar.htm
http://www.keesz.hu/?q=node/1534
http://www.ujhajtas.net.ua/new/index.php?option=com_content&view=article&id=84:szent-bernadett-es-a-szep-hoelgy&catid=9:2011-1-szam-xvi-evfolyam
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bernadette_Soubirous

Valamennyi kép az internetről!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr985609206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása