HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Ferenc pápa: ne csináljunk „nyolcadik szentséget” a szokásokból!

     A pápa négy példával illusztrálta, mennyivel fontosabb a lelki szükségletek kielégítése, mint a megszokott formákhoz való merev ragaszkodás. Az idézett homília 2013. május 25-én hangzott el a Szent Márta Házban a Márk 10. fejezetében olvasható evangéliumi részről, amelyben a tanítványok letorkolják azokat, akik gyermekeket hoznak Jézushoz.
     „Emlékszem – mondta Ferenc pápa –, egyszer Salta város búcsúünnepén, a városból kifelé jövet egy egyszerű asszony áldást kért egy paptól. A pap azonban így felelt: ‘De hiszen most tetszik jönni a miséről!’ – és elmagyarázta neki a templomi áldás egész teológiáját. A néni megköszönte: ‘Ó köszönöm, atya, igen, atya’ – és amint a pap továbbment, odalépett egy másik paphoz: ‘Atya, kérem, áldjon meg!’ – Az egész fejtegetés nem mondott neki semmit – folytatta a pápa –, mert másra volt szüksége: arra, hogy az Úr megérintse. Ez az a hit, amit mindig keresünk, ez az a hit, ami elhozza a Szentlelket. Ezt segítenünk, erősítenünk, növelnünk kell.”
     A Szentatya a jerikói vak történetére is utalt, akit megfeddtek a tanítványok, amiért kiáltozott, hogy „Jézus, Dávid Fia, könyörülj rajtam!”. „Az evangélium azt mondja, el akarták hallgattatni, de ő egyre hangosabban kiabált. Miért? Mert hitt Jézusban! A Szentlélek hitet ébresztett a szívében. S erre azt mondják: ‘Nem, ezt nem teheted. Az Úrnak nem szokás kiabálni. Nem engedi a protokoll.’”
     Ferenc pápa egy harmadik, mai életből vett példát is említett. Egy fiatal pár bemegy a plébániai irodába: „’Jó napot kívánunk! Szeretnénk házasságot kötni.’ Mire az irodás ahelyett, hogy ‘Ez nagyszerű!’, így válaszol: ‘Jól van, foglaljanak helyet. Ha nászmisét is szeretnének, az drágább lesz…’ Örömteli fogadtatás helyett – ‘milyen jó, hogy összeházasodnak’ – a válasz csupán ennyi: ‘Meg vannak keresztelve?’ És zárt ajtót találnak” – mondta a pápa, majd hozzátette: „A keresztény embernek megvan a lehetősége, hogy ajtót nyisson, hálát adva az Úrnak az új házasságért”, ez esetben azonban az irodás ellenőrizni akarta a fiatal pár hitét ahelyett, hogy erősítette volna. „Mindig megvan a kísértés – mondta a pápa –, hogy megpróbáljuk kisajátítani az Urat.”
     A pápa végül egy lányanya példáját hozta fel. „Gondoljunk egy gyermekét egyedül nevelő anyukára, aki bemegy a plébániai irodába és azt mondja: ‘szeretném megkereszteltetni a gyermekemet.’ És erre az a keresztény… azt feleli: ‘Nem lehet, mert maga nem házasságban él!’ – Nos ez a lány, aki merte kihordani a terhességét és nem küldte vissza a babát a feladónak, mit talált? Zárt ajtót! Ez nem buzgóság! Ez távol van az Úrtól! Ez nem nyit ajtókat!”
     „Amikor így gondolkodunk és így cselekszünk, nem teszünk jót az emberekkel, Isten népével. Jézus hét szentséget alapított, mi pedig ezzel a viselkedéssel létrehozzuk a nyolcadikat: a pasztorális szokásjog szentségét!” „Jézus nem örül, amikor ilyet lát”, mert akik elszenvedik, „az ő hívő népe, akiket annyira szeret. Isten szent népe, az egyszerű emberek, akik szeretnének közelebb kerülni Jézushoz – és hány jó szándékú keresztény jár tévúton: ahelyett, hogy ajtót nyitna, becsukja a jóakarat ajtaját. – Kérjük az Urat, hogy mindenki, aki az Egyházhoz jön, nyitott ajtókra találjon, nyitott ajtókra, hogy Jézus szeretetével találkozzék!” – idézi Ferenc pápát a CNA. (vö. Magyar Kurír ) 4h_50751975.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr415465573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása