HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A szeretet bosszúja

     Családunkat ebben az évben többször is megpróbálta Isten.
Megpróbálta a hitünket, a türelmünket és a szeretetünket. Az események közül most egyet szeretnék kiemelni:
Nemrégen lányom kórházba került és úgy nézett ki, hogy életveszélyes műtétre kerül sor.
Eközben a menyem szülés előtt állt és hogy segítségére lehessek, már korábban felajánlottam, hogy amikor orvoshoz megy, férjemmel vigyázunk másfél éves unokánkra. Lányunk várható műtétje miatt azonban férjem lemondta az arra a hétre esedékes gyerekvigyázást. Tudta, hogy én a lányunkkal akarok lenni, késve ugyan, de bement dolgozni, mert ő egyedül nem vállalhatta az unokázást.
     Közben kiderült, hogy a műtét időpontja eltolódott. Így lányommal megbeszélve, felhívtam menyemet és kedvesen felajánlottam, hogy mégis vigyázunk a kicsire. Hozzátettem, hogy finom ebéd várja őket. Menyem idegesen, indulattal reagált, meg se hallgatott, hivatkozva férjem előző lemondására. Kitűnt belőle, hogy megsértődött. Meglehetősen nyers modorban elutasított, hogy "nem kell" a segítség, megoldja maga. Felajánlottam, hogy akkor elkísérjük az orvoshoz, majd onnan megyek be lányomhoz a kórházba, de ezt sem fogadta el: el tud menni a saját lábán, ne legyünk gondban miatta. Mondtam, hogy sajnálom, hogy így alakult, de lányom élete veszélyben van, ezt meg sem hallgatta, arról kezdett el beszélni, hogy márpedig neki első a saját gyereke. Finoman elbúcsúztam tőle.
     Másnap férjem mégis elment eléjük – és sikerült elhoznia tőle a kicsi unokánkat.
Menyem nem jött el ebédre, ahogy vártuk, az orvosi vizsgálat után telefonált, hogy férjem vigye le a kicsit, sietnie kell haza.
     Nagy vihar dúlt a szívemben, de eszembe jutott, hogy itt semmi más nem képes győzni, csakis a szeretet. Az a szeretet, amire Jézus tanított minket. S hogy a rosszat jóval kell viszonoznom.
Összecsomagoltam a neki szánt ebédet, és én is eléje mentem. Amikor engem is meglátott, megtorpant, de én mosolyogva mentem elé, megöleltem, mintha semmi nem történt volna. Nagy szeretettel átnyújtottam neki az ebédjét. Meglepődve megköszönte, aztán újra megköszönte, és látszott rajta az őszinte meghatottság.
Kicsit elbeszélgettünk, lelkére kötöttem, hogy vigyázzon magára.
     Amikor a kórházba siettem felhívott és nagyon megköszönte a vigyázást és az ebédet. Később újra telefonált és elmondta, hogy ilyen finom ebédet még nem evett és kérte a receptet.
Ezután felhívta a lányomat. Kedvesen érdeklődött felőle, próbálta bátorítani és vigasztalni.
Istennek hála, a műtét elmaradt, mert lányom csodával határos módon rendbe jött.
     Sokat imádkoztunk érte férjemmel együtt.
     Dicsőség érte az Úrnak!                                                     (Horváth Mária)rózsa-szeretet_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr656858063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása