HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

AZ ÁHITAT BELSŐ GYAKORLATAI

     Említettem már – írja Montforti Grignon Szent Lajos –, hogy ez az áhítat abban áll, hogy minden cselekedetünket Szűz Mária által, Szűz Máriával, Szűz Máriában és Szűz Máriáért végezzük.
Ám nem elegendő magunkat egyetlen ízben Mária által Jézusnak szentelnünk rabszolgai minőségben és az sem elegendő, ha ezt a felajánlást minden hónapban, vagy minden héten megújítjuk. Ez ettől még múló ájtatosság lenne, mely nem tudná lelkünket arra a tökéletességre emelni, ahová a valóságban felemelkedni képes. Mert nem az a nehézség, hogy valamely társulatnak tagjai legyünk, vagy külsőleg egy ájtatosságot magunkévá tegyünk és naponként néhány szóbeli imát elmondjunk, amint azt ez az áhítat is előírja! A nehézség inkább abban rejlik, hogy ennek az ájtatosságnak a szellemiségébe behatoljunk, mely abban áll, hogy a lélek bensőleg függő viszonyba kerüljön a Boldogságos Szűzzel és őáltala Jézussal!
     Sok embert találtam, akik külsőleg a legnagyobb buzgósággal léptek Jézus és Mária rabszolgaságába, de ritkán találtam olyanokat, akik annak szellemét felfogták, és még kevesebbet, akik benne ki is tartottak!
a.) Ennek az ájtatosságnak a gyakorlása lényegében abban áll, hogy minden cselekedetünket Szűz Mária által végezzük. Ez pedig úgy történik, hogy csak Szűz Mária által fordulunk Istenhez, hogy soha egyedül, hanem csakis az Ő közbenjárására és hatalmára támaszkodva szólunk imában Istenhez! Vagyis: Mindent Máriával, semmit nélküle!
b.) Végezzük cselekedeteinket Szűz Máriával, mindenben tökéletes példaképül véve, amit tennünk kell. Mielőtt tehát bármit is megkezdünk, mondjunk le teljesen önmagunkról és saját szándékainkról. Semmisüljünk meg igazán Isten előtt és tartsuk magunkat képtelennek bármi természetfeletti jót és üdvösségest cselekedni. Ezután Szűz Mária által iparkodjunk az Édes Üdvözítő szándékával egyesülni, átadva magunkat az Istenanyának eszköz gyanánt, hogy bennünk és velünk cselekedjék, szándéka szerint tegye velünk és értünk azt, ami Szent Fiának és általa az Atyának nagyobb dicsőségére szolgál! Röviden: semmit se kezdjünk meg a Szűzanya nélkül!
c.) Időről-időre szedjük össze magunkat bensőnkben, hogy ezzel Szűz Mária lelki képét felidézzük. Ő legyen lelkünk számára a Templom, melyben Istennek minden imádságot felajánlunk. Dávidnak Tornya, mely mögött védelmet keresünk ellenségeinkkel szemben. Az Örökmécs, hogy bensőnket megvilágítsa és az isteni szeretetre gyullassza. A Szentségház, hogy Szűz Máriában és ővele lássuk Istent. Végre a léleknek Istennél Szűz Mária legyen mindene és tökéletes menedéke! Ha a lélek imádkozik, tegye azt Szűz Máriában. Aki a szentáldozásban Jézust veszi magához, bensejében engedje át Őt a Szűzanyának, hogy nála lelje örömét. Aki dolgozik, Szűz Máriában dolgozzék; és így mindenütt és mindenben az önmegtagadást fogja gyakorolni!
d.) Végül, minden cselekedetünket Szűz Máriáért végezzük. Minthogy ennek a fennkölt Fejedelemasszonynak rabszolgái vagyunk, már csakis érette dolgozhatunk, az Ő hasznára, az Ő tiszteletére és Őáltala a lelkekért – mint közvetlen célunkért –, és Isten dicsőségére mint végcélunkért!
Ezért tehát mondjon le a lélek mindenben amit tesz, önszeretetéről, mely észrevétlenül is saját elégedettségét keresi, ismételje inkább szíve mélyéből:
„Ó, drága Úrnőm, Teéretted megyek (ide vagy oda), Teéretted teszem (ezt vagy azt), Teéretted szenvedem ezt a fájdalmat és tűröm ezt a sérelmet!”

SzpSzzMriaelnehagyj.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr944612372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása