HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

imadkozd_a_rozsafuzert_4_k535.jpgHogyan imádkozzuk? 1
      A keresztvetés és a Szentlélek segítségül hívása után, helyezd lelkedet Isten jelenlétébe! Minden tized előtt egy pillanatra nézz a lelkedbe. Ébreszd fel a titkot, amit a következő tized alatt tisztelsz, s a Kegyelmek Anyjától kérj lelked számára egy erényt, mely a szent titokból különösen kiviláglik és számodra a legszükségesebb.
     Különösen óvd magad attól a két fő hibától, ami a legtöbb rózsafüzér-imádkozónak a sajátja. Az első főhiba az, hogy nem kapcsolnak imájukhoz határozott szándékot és célt; s ha kérdezzük őket, hogy miért imádkoznak, nem tudnak választ adni. Az imáidnak mindig legyen célja! Lebegjen szemed előtt az a kegyelem, melyet el akarsz érni, azon erény, amit utánozni szeretnél, vagy az a bűn, melyet lelkedből kitépni vágyol! A második fő hiba az, amit a rózsafüzér imánál általában elkövetünk, hogy megkezdésénél nincs más vágyunk, minthogy „minél hamarabb túl legyünk rajta”. A szentolvasót csak tehernek érezzük, melyet így nem imádkozunk hittel, lélekkel és nagyot akaró szívvel!
      Sajnálatos, ahogyan sokan imádkozzák: hanyagul, hadarva és sok szót elharapva! Még a legalacsonyabb sorsú embertársunkat sem köszöntenénk ily nevetségesen, ilyen udvariatlan módon! S mi azt gondoljuk, hogy Jézusnak és Máriának kedve telik benne?! Íme, kedves Olvasóm, ezért marad gyümölcstelen az imánk! S ezért nem leszünk szentebbek százezernyi elmondott rózsafüzér után sem! Tehát lassan, figyelmesen és tagoltan imádkozd a Miatyánkot és az Üdvözlégyet! (A fentiek Grignon Szent Lajos gondolatai!)

Hogyan imadkozzuk 1.JPG

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr915927350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flagellus 2014.10.04. 13:58:31

Vigyázni kell ezzel a Szüzanyás dologgal, egyételműen kijelenti az ige:
Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, 1Tim. 2:5
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fenn az égben, vagy amelyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, akik engem gyűlölnek. 2Móz 20:4-5
Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek. 3Móz 26:1
Hogy el ne vetemedjetek, és faragott képet, valamely bálványféle alakot ne csináljatok magatoknak, férfi vagy asszony képére;
5Móz 4:16
Hogyha majd fiakat és unokákat nemzesz, és megvénhedtek azon a földön, és elvetemedtek, és csináltok magatoknak faragott képet, akármihez is hasonlót, és gonoszt cselekesztek az Úrnak, a te Istenednek szemei előtt, haragra ingerelvén őt 5Móz 4:25
És még lehetne folytatni a sort.
De megvan a Szüzanyáé is az ige, az egész Ézsaiás 47 róla szól, de a leglényegesebb ezen belül a 5,7,9,12.
Miért van az, hogy az egyházon belül nagyobb a hangsúly Márián, mint Jézuson?
Annyi biztos ha szétnézel az emberek között, akik Máriához imádkoznak sokkal nagyobb métékben uralkodik az életükben keserűség, szomorúság, elhagyatottság és így tovább.
Persze, Jézus anyja, de semmi több, Jézus isteni természete nem Máriától származik, hanem az Atyától.
Hasonlóképpen Krisztus sem maga dicsőítette meg magát azzal, hogy főpap lett, hanem az, aki így szólott hozzá: Én Fiam vagy te, ma szűltelek téged. Zsid 5:5
A magyarokhoz térve, az ősi magyar hit az 7 eget tartott számon, minden égben egy Boldogasszony volt az úrnő, egyébként az asszony szó az iráni jövevényszó, jelentése úrnő. Namostmár később ezeket a Boldogasszonyokat összemosták Máriával, ezt Gellért püspök is megjegyzi, hogy a Máriát kezdték helyettesíteni Boldogasszonnyal.
Ez a gonosznak egy ravasz csapdája, mert beadja magát kereszténynek, így aki őt támadja, úgy tűnik mintha kereszténységet támadná, félreértés ne essék, ezt az írást nem támadásnak szántam, csak gondolatébresztőnek.
Persze beszélnek jelenésekről, meg csodákról is,
Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.
2Kor 11:14
Azt még külön érdemes tárgyalni, hogy többnyire vagy kisgyerekeknek, vagy nőknek jelent meg. Kit lehet legjobban megigézni, hát egy törékenyebb jellemet, lelket.

tibor. 2014.10.04. 23:48:07

+!

Kedves Flagellus testvérem!

Először is köszönöm, hogy protestáns létedre olvasod a "máriás" blogomat, másodoszor pedig hálásvagyok, hogy kommentre méltattál! Ez mindenesetre gondolkodó emberre utal, aki veszi a fáradságot, hogyha valamivel nem ért egyet ‒ és ez nagyon helyes! Köszönöm!
Kétségkívül van köztünk véleménykülönbség, de ez 500 évvel ezelőtt még nem lett volna!
Abban bizonyára egyetértünk, hogy Jézus Krisztusnak volt édesanyja és ez az anya kiváltságos volt az emberek közt – vagy ahogy mondja az Evangélium "áldott az asszonyok között" (Lk 1,42)
Az Üdvözítő Kriszus által alapított Egyháznak vannak ősi hagyományai, ilyen az Úr Anyjának megkülönböztetett tisztelete is, mely már a második századtól Szűz Máriával azonosítja a protoevangélium asszonyát, akit az egyházművészet sátántipró asszonyként jelenít meg, akinek személye közvetlenül Jézus üdvözítő szerepéhez kapcsolódik. Az őskígyó elleni harc győztese Jézus Krisztus, de Máriáé a láb, mely széttiporja a sátán fejét. Merthogy "ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod." (1Móz 3,15)
Jézus anyját senki nem imádja, csak a neki kivételesen kijáró tisztelet övezi és övezheti! Az imádat egyedül Istennek jár ki és felesleges az Anya iránti tiszteletettől félteni a Fiút!
Ha figyelmesen szemléled az un. katolikus-protestáns polémiát, ez csupán csak azért látszik élesnek, mert – esetenként szándékosan ferdítő vagy ráerőltetett és éles – kifejezéseket, szavakat használnak, nézeteik igazolására! Ilyen például a "Szűz Mária imádat", a "bálványimádás" kifejezés vagy a magyarországi reformátusok 2012. május 24-én, a XIII. zsinati ciklusban Heidelbergi Káté 80. kérdésének megerősítése, hogy a katolikus szentmisét „kárhozatos bálványimádás”-nak kell tekinteni! Valljuk meg, kemény kifejezések!
De mit is értenek a katolikusok a "tisztelet" alatt? Nos, ha Te egy szál virágot teszel a Cálvin szobor elé, akkor azt a fémöntvénynek tette oda, egy bálványnak vagy az általad tisztelt személy emlékének?? Ha egy fényképet megcsókolsz, amely szeretett nagyszüleid kisgyermekedet vagy a szerelmedet ábrázolja, ugyan bizony tán a papírt csókoltad meg, vagy azt akire a kép emlékeztet?! Na látod, a katolikusok templomi szobrai is csupán azokra emlékeztetnek, akit ábrázolnak és nyilvánvaló, hogy a legkevésbé sem azonosak vele! Ezek az emberi gesztusok, mind a lélek gyümölcsei (miként a gúnyolódás az ellenségé)! "A Lélek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség..." (Gal 5,22)
Kedves Flagellus testvérem! Felkészültséged ellenére, feledni látszol Luther higgadt mariológiáját: „Amikor maga az Isten nevezi Máriát anyjának /.../ Senki sem mondhat Róla vagy Neki ennél nagyobbat, mégha annyi nyelve volna is mint ahány a fűszál, ahány csillag az égen, vagy a tenger homokja. A mi szívünknek is el kell gondolkodnia azon, hogy mit jelent Isten Anyjának lenni.” (Luther: Kommentár a Magnificathoz).
Idézlek: 1) "Miért van az, hogy az egyházon belül nagyobb a hangsúly Márián, mint Jézuson?" ‒ Ez nem igaz! Ugyan bizony Jézus a kereszten, nem azt mondta utolsó lehelletével Jánosnak, hogy "Íme a te anyád" (Jn 19,27)? Nem azt mondta, hogy "vedd oltalmadba őt", hanem azt, hogy "az Anyád"! Ez ugyanis magában hordozza a tiszteletet és az oltalmazást is!
2) "Annyi biztos ha szétnézel az emberek között, akik Máriához imádkoznak sokkal nagyobb métékben uralkodik az életükben keserűség, szomorúság, elhagyatottság és így tovább." ‒ Ez sem igaz! Honnan veszel ilyen kitételeket? Az "anyátlanság" keserűsége épp azokra jellemző, akikben nincs bensőséges tisztelet a minden anyaság szimbóluma a Madonna iránt!
3) "Jézus isteni természete nem Máriától származik, hanem az Atyától". ‒ Na ebben egyetértünk és ebből kéne kiindulnia az "ökumenizmusnak"!
Ami az "ősmagyarkodást" illeti, szintén egyetértünk, ez (mint írtad) a "gonosznak egy ravasz csapdája"!
Azzal is tökéletesen egyet értek, hogy 4) "Persze beszélnek jelenésekről, meg csodákról is, Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. 2Kor 11:14"
De abban már kissé figyelmetlennek tartalak, hogy "Azt még külön érdemes tárgyalni, hogy többnyire vagy kisgyerekeknek, vagy nőknek jelent meg. Kit lehet legjobban megigézni, hát egy törékenyebb jellemet, lelket." ‒ Nos, vagy éppen ettől hihetőek az általuk elmondottak, hiszen egy teológiailag felkészült "látnok" igazán jól el tudná adni magát! (Sajnos úgy nézki, hogy újabban ez is megtörténik a Megtévesztő Szellem inspirálására!) Épp ezért fenti állításod kapcsán, ezt az evangéliumi szakaszt azért elmélkedd át: "Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és a kisdedeknek jelentetted ki. Igen, Atyám, így tetszett neked." (Mt 11,25-26)

Minden tiszteletem és elismerésem! Legalább "eszmét cserélhettünk"!
Isten áldjon!
A szerkesztő
süti beállítások módosítása