HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Egy szó, mint száz!

Lézengő csajok.jpg      Egy szó, mint száz: a családi nevelésnek – mindkét NEM számára – óriási (lenne) a feladata és ennek pozitív, gyakorlati hozadéka a jövőre! Az unalom és a rossz társaság, kész csapás! Azok a lányok, akik édesapjuktól elismerő szavakat kaptak nőiességüket illetően később, stabilabbak a társkeresésben, mert pszichésen nem az állandó „visszaigazolásban” értékelik magukat. És ez a lényeg! Ugyanez érvényes a fiúkra is, akiknek férfi voltát nem ahhoz mérik, hogy "hány csaja volt" és milyen "body-s", hanem ahhoz, hogy milyen tervei vannak a családalapításra, és ezért hány szakmája, iskolája van, egyszóval: mit tud értékben felmutatni. Mert sajnos a gáláns, lovagias viselkedés visszaszorulóban van, a válság végét egyelőre nem látni, ám mégis konkrétan...mirror01_web.jpg

      Miben is mutatkozna meg tehát egy férfi férfiassága? Abban, hogy becsüli és védelmezi a nőt! És itt a becsülésen van a hangsúly, még ha felmerül is a kétkedő kérdés: "a mai modernkedő nők érdemesek-e a megbecsülésre?" Nem adható rá más válasz, mint IGEN, mert mindaddig amíg a nők az ANYÁK – mely Isten megbecsülésének a bizonysága –, addig a férfitársadalom sem viszonyulhat másként a NŐHÖZ! Köteles szívvel-lélekkel segíteni és tisztelni saját "másik felét"! Sajnálatos azonban, hogy ezt az Istentől való mélységes megtiszteltetést, miszerint az isteni teremtés részesei lehetnek, épp a lányok látszanak feledni azzal, hogy jelentős részük (általánosságban) nem vigyáz magára, össze szedhet bármit, keményen dohányzik, holott, ez végleg károsítja petesejtjeik egészét és rontja anyasági esélyeit, leendő gyermeke egészségét vagy éppen a női, anyai, emberi boldogságát! Ráadásul, még büszke is a süllyedésére és az érvelésében egyre gyakrabban szerepel az egyenlőségre való hivatkozás!

      Kérem szépen! Beszélhetek én itt a férfi és nő közös küzdelméről a Gonosz ellen, ha közben a két nem –  minden (fellelhető) jó szándéka ellenére is –, így vagy úgy, de folyvást ne azon lenne, hogy démonaik sokasodjanak, eluralva életüket, kapcsolatukat! Miről beszélek? Arról, hogy két ember, nem csak a szeretetét és gyengédségét tudja "önfeledségükben" egymásnak átadni, hanem szentségtelen "egyesülésükkel", egymás démonait is! Írd és mond, ketten eggyé válnak a (Mt 19,6) megszállottságban is, miközben észre sem veszik, hogy ettől fogva az életútjuk rossz irányt vesz és a végső romlás felé halad (legalább is az üdvösség szempontjából)!make love-1.jpg

      Mit a teendő? Megfontoltság és bűnbánat! Mindenki próbálja következetesebben követni Krisztus tanítását!

      Ó, Nők! Ti mindannyian, fogantatástoktól az isteni titok hordozói és a teremtés részesei vagytok, s ha édesanyák lesztek, neveljétek fiaitokat és lányaitokat vallásosan! Mondjátok el fiaitoknak, hogy a tisztességes lányokat nagyon becsüljék meg, ha pedig "modern" szinglikkel találkoznak, akkor szemet se vessenek rájuk, mert a fenti példa szerint, könnyen lehúzhatják az életüket a mélységek felé! (Mert a szinglik annak ellenére, hogy egész életükben vihognak, végül is boldogtalanok maradnak! Aztán majd ők furcsállják a legjobban, hogy egy „modern” nő is milyen "maradian" zokog.)

      Új nőtársadalomnak kell kinevelődnie és attól lesz férfi férfvé! Anyák! A lányaitoknak meséljétek el, hogy a női lét egy magasztos isteni misztérium része, hogy minden lány titkos talány, de csak addig titok, amíg leány! Semmiképp se a rossz könyvek, filmek és a „tapasztalt” barátnők adjanak irányt vágytól fűtött szeszélyüknek, mert ennek csak csalódás, szégyen és megaláztatás lesz a következménye, de életesélyeik rosszra fordulása is! A könnyelmű romantika szépnek tűnhet bár, de előre nem látható súlyos veszélyekkel jár! Természetesen a szerelmes odaadás adhat boldog pillanatokat, de a tartós boldogságot – mint ilyent – csak a lelkükben is összeillő, az egyetlen és igaz szerelmével élheti meg az ember (a férfi és nő), melynek kibontakozási feltétele a szentségi házasság!  Ha Istent kizárják az életükből, akkor a lelkük erőtlen marad, és ez óhatatlan lelketlenséget szül, akár csak egyikük részéről is! 

     A férfi tehát attól FÉRFI, hogy a nő NŐ! Ezt Karinthy Frigyes így fogalmazta meg: "Ha egyedül vagyok a szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába".

      És zárszóként, íme egy "szénné" kényeztetett mai "férfi" hitvallása (a kép alatt!):Ez is bokolt kezdetben 42.jpg

Teszem a szépet, de nősülés az nincsen! 
Apa vagyok, de családtalan! 
Korrektséggel, mit is törném magam? 
Csak laza párkapcsolatban kell nekem asszony, lány és szűzi ajak!

– Erre mondd  Olvasó, hogy milyen alak? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr556196345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása