HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Léteznek-e férfias, lelki férfiak? 2

     Örökös asszonyi kérdés, hogy "miért ideges és türelmetlen egy férj?" Nos, ennek legalább 9-10 tipikus oka lehetséges (számtalan más mellett). Először is azért, mert a családjában így nevelődött, (ezt a példát hozta magával, az anyja így nevelte). Másodszor talán azért, mert Isten örök terveiben nem a házasság-család hivatását kapta, hanem a papi-szerzetesi lelkipásztorét. Az lehet, hogy ő maga kevéssé tehet a "pályatévesztéséről", hiszen sem a szülei, sem a társadalmi közeg nem segíttette hivatásának tisztázásában, viszont a készségei, a hiányosságai önmagáért beszélhetnek. Harmadsorban, mert a zajló világi életben kimerült, idegrendszere sérült vagy gyomorbeteg (sok a felelősségteljes munkája, vagy mert nincs munkája és gondjai vannak és ezt nem tudja ilyen idegekkel feldolgozni). Negyedsorbanmert hozzá szokott valamihez (esetleg, kezdetben el lett kényeztetve), amit egy idő után kevéssé kap meg és ez teljesületlenséget, idegrendszeri feszültséget okoz, ezért ingerült! Ötödsorban azért, mert képtelen teljesíteni (pl. anyagi elvárásokat, stb) különösen, ha a felesége mások teljesítményeire célozgat. Hatodikként hozható fel, hogy sok asszony abban látja női identitásának építését, ha a férjében igyekszik leépíteni a férfit! Ebből elhidegülés születhet, de abból is, ha az asszony egészségügyi tényekkel vagy kifogásokkal zárkózik el, ahelyett, hogy valami más gyengéd megoldással tartaná karban egymás iránti szeretetüket. Hetedikként tételezhető fel, ha a férj tele van "bezzeg" képzettel felesége múltját illetően és úgy érzi a párja csak vele szemben él kifogásokkal! A nyolcadik okot, valójában elsőként kellett volna említenem: az ima és a szentségi élet hiányát a férjben, feleségben, a kapcsolatukban. A keresztény hit ugyanis nem csak erőt és célt adó, de képes elfedni sok hátrányos érzést és hiányosságot is. Sajnos ezt a házasok egy idő után feledni látszanak, miáltal a Szentség kegyelme kevéssé vagy nem érvényesül életükben és óhatatlanul a test (az ideg) és a külsőség irányítja vágyaikat és indulataikat, a lélek készségei helyett! Kilencedik – de nem utolsó sorban –, a férj túl sok ingernek (csábításnak) van kitéve, mely késztetések százait ébresztik benne (akár tudat alatt is) és ezekre tisztességes megoldás nincs, ugyanakkor a szintúgy fáradt feleség, nem érti meg és nem oldja fel a szeretetével – és a férj óhatatlanul ezért ingerült. Manapság ugyanis bolond a helyzet, mert jóformán már a férfiaknak kell küzdeniük az "egyenjogúságért", pl. a streetharassment-post.jpg"szexuális zaklatás" kritériumait illetően! Tekintve, hogy a nők egy része – öltözködésével, mozgásával (magakelle-tésével) és illatával – oly szemérmetlenül "incsel-kedik" (boldogbol-dogtalannal), hogy ez messze kimerítheti a férfi-zaklatás fogalmát! Beindítja az egyébként is tisztességtelenre kódolt ábrándjaikat és a feleségek ennek egyfelől nem felelnek meg, másfelől meg (óhatatlanul) "elegük van az egészből"!

     Ha férj és feleség közt (így-úgy) megbomlik a harmónia, ennek folyománya a meg nem értés (különösen, ha meg se hallgatják egymást)! Sorolhatnék akárhány "tényezőt" is, valamiképp kapcsolatban állna a felsorolt kilenccel, pl. ha a férj "morog", "osztja az eszet", nos a feleségnek nem kell mindjárt "helyre raknia az agyát"! Egy kis türelemmel, kivárással, más alkalomra halasztva a véleményezést, mégpedig nagy-nagy szeretettel! Hogy mért pont a nő nyeljen? Azért mert a férfiakról szól ez a poszt! Azért mert a férfi, az egy egészen más alkat-fajta (és szépen fejeztem ki magamat)! Ami ennek ellenére mégis egészen érdekes sőt bámulatos a férfiben az az, hogy lelkének alkalmassága esetén képes Isten legmagasztosabb szolgálatára is! Ebből következik, hogy igenis léteznek FÉRFIAS lelki férfiak, ám őket legkevésbé sem a lelketlenek közt kell keresni! Alapszabály, hogy a vallástalan (nem katolikus) férfit nehezebb kezelni "kordában tartani". (Más vallású Olvasóm, itt ne vegye zokon e fenti kitételemet, hiszen, aki a pontosan körülhatárolt katolikus elvárásokat képes megtartani Krisztusért és családjáért, az simán megfelelne az e tekintetben reformibb hitelveknek is!)
– Az pedig, hogy valójában mit tehet egy asszony az "állandóan ideges" férjével, ezt valószínűleg nem válaszoltam meg, egyfelől, mert nem a kompetenciám, másfelől mert már végképp feszegetné blogom szellemiségének határait! Végtére is nem ragadtathatom el magam "házaséleti tanácsadásra"! Mindenesetre:

      Mindkét nemre érvényes jó tanács: a jövendőbeliért (vagy a hivatásért) már gyermekkortól kezdve imádkozni kell, egyfelől azért, hogy "a társ" megőrizze magát nekünk, hiszen Isten őket nekünk teremtette, másfelől azért, hogy megtalálhassuk! Egyébiránt, akkor lesz több ideális férfi, ha több lesz a tisztaságát őrző korrekt nő és ideális ANYA! A nő belső tartása, női méltósága, kedvessége és tisztasága, ellenállhatatlan a férfiak számára. Eredendően a férfiasság: szelíd erő, türelem, gyengédség, tudatos atyaság, hűség és hazaszeretet. A családanyáknak erre kellene nevelniük a fiúkat, mégpedig HITTEL ! Mert hiába fejlődik a test, pallérozódik a szellem, ha közben a lélek készsége satnya marad! A férfias férfivé válás kulcsa tehát, a nők kezében van! (Folyt!)

 csalad tekint a tavolba.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr806195295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása