HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Mértékletesség – a lélek nyugalma

363. A világ minden kincsének birtoklása se lett volna képes megérinteni se a szívemet, sem az elmémet.
364. Lelkem teljes nyugalomban volt a szűkölködésben is, és szegényes otthonomban nagyobb békében éltem, mint akár egy pompás palotában.
365. Bár Dávid király családjából származtam, akik a sors folytán elszegényedtek, nekem mégsem jutott eszembe a Gondviselést egy kicsit is vádolni ezért.
366. Az egyszerűség, nem igénytelenség! Nézd meg házamat Názáretben, Loretóban vagy Efezusban, és látni fogod, hogy a fényűzés távol állt tőlem.
367. Miként az egyszerű otthont, akként az egyszerű lelket is könnyebb tisztán tartani.
368. Mondd drága gyermekem, ha birtoklod Istent, mi hiányozhat még tenéked?
369. Ha bármi mulandót kezdesz nagyra becsülni, fokozatosan visszamaradsz a lelki életben.
370. Gazdagok sírjatok, mert javaitok elenyésznek, titeket pedig szigorúan számon kér az Isten!
371. Aki valóban hisz, az merné-e Istent megbántani?
372. Öt fizikai érzéked van a világra és mindnek feltét-len hiszel – holott már megtapasztaltad –, hogy tévedésbe vihet. Ezzel szemben az egyetlen lelki érzéked-re, amely pedig a Mennybe irányít, csak legyintesz?
373. Elvakulhat az az ember, aki megfeledkezve élete igazi céljáról, égi kincsek helyett, csak földi javak gyűjt.

374. A mennyei boldogság utáni vágy legyen meghatározója a földi javak mértékletes használatának.
375. Kevés az a gazdag, aki szívével ne ragaszkodna vagyonához. Sajnos a többség, bűnösen rosszul használja javait és emiatt a pokol várományosa!
376. Örvendezz gyermekem, mert ha a kegyelemben birtoklod Istent, akkor te már a jövődet éled!
377. Aki anyagi javakat gyűjt magának, az lelke terheit halmozza, mert kincseivel növekszik a felelőssége is!
378. Az igazi lelkiszegénység oly magas szintű gazdagság, hogy már csak Istennel képes megelégedni.
379. Mindent azért kaptál Istentől, hogy azt jóra fordítsd. Az utolsó garast is számon kéri rajtad az Úr aszerint, hogy lelked (a lelkek) javára fordítottad-e!
380. Gyermekem (lényegét tekintve) teljesen mindegy neked, hogy gazdagon vagy szegényen halsz meg!
381. Mit használ a csillogó földi vagyon, ha a mennyországnak még a reményét is elhomályosítod vele!
382. Nem az marad ugyanis a tied, amit életedben gyűjtöttél, hanem csak az, amit cselekedtél!
mi ad örök eletet.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr904225080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása