HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

Kérdés: A mai férfi képes-e harcolni a Gonosz ellen?

Léteznek-e férfias, lelki férfiak? 1

ferfi_dwwirtschaft.jpg      Mit tanácsolhatunk tehát a párkereső nőknek? Hát először is azt, hogy elsősor-ban nézzenek ki úgy és visel-kedjenek akként, mintha NŐK lennének!  Vagyis soha ne a divatnak, a barátnőknek vagy a skalpvadász 'pasiknak' akarjanak megfelelni! Másodsorban, tartsák szem előtt, hogy az igazi férfiasság, nem a tettekben és a szövegelésben, hanem a tettre kész önuralomban mutatkozik meg! Ha bizonytalanok a férfi valós szeretetében, kérjék a türelmét és az rövidesen színt vall. (Ez persze csak akkor működik, ha a férfiben fel sem vetődhet a "bezzeg" érve! A férfiak ugyanis nem viselik el, ha tőlük mértéktartást várnak, miközben vélt "elődjét" ezt korántsem kötötte!) Általánosságban azonban, óvakodjanak azoktól az önző, öntelt és kioktató férfiaktól, akiknek hite nincs, ám ehelyett – hit gyanánt –  megkérdőjelezhetetlen elméleteket kreálnak. Egyes férfiak vágyai és ábrándjai (az életről való "filmszerű"), elképzeléseik gyakran elhomá-lyosítják a mértékletességüket, mígnem a nőket rendszeresen oktatják, fölényesek és mindenről úgy vélik, hogy jobban tudják. Ha gyengédnek mutatkoznak is, ez sokszor vagy célirányos, vagy csupán a "kisdiák" lekezelése. Különösen óvakodni kell azoktól, akik isznak, dohányoznak (még ha ennek valamiféle "korrekt" keretet igyekszenek is mutatni), mert ezeknél szinte törvényszerű, hogy igazán csak mások iránt vannak precíz és mértékadó elvárásaik (de önmaguk iránt a legkevésbé, mint később kimutatkozik)! Bár másokat könnyen vádolnak, maguknak mindig találnak "reális" mentségeket. Mindig tovább kell gondolni az esetlegesen már korán kimutatkozó "villámtréfákat", hogy majdan ezek a házasság után, hogyan sülnek el, és valóban mosolyfakasztók lesznek-e majd akkor? Aki már kezdetben türelmetlen – amikor megértőn és türelmesen kellene udvarolnia –, ugyan bizony mértéktartó lesz-e, majd a házasságban?

imadkozzatok egymasert_1.jpg     Az Isten megáldjon benneteket lányok és nők! A szeretet mér-tékegysége nem a férfi bicepsze, nem az eleganciája, a "jól tud táncolni" meg "a van pénze", hanem az áldozatra, és a jóra való készsége! Tehát a férfiben a lelküle-tet, A LELKET keressétek és akarjátok megismerni. Ha ez netán, nyomaiban még kimutatható, akkor érdemes velük foglalkozni és (szépen, fokozatosan) a hitre irányítani őket (persze, ha bennetek még van egyáltalán)! Akinek hite nincs, annak mértéke sincs, mert mihez képest tesz vagy nem tesz valamit, a stelázsihoz képest?? Higgyétek el már végre, hogy Isten nélkül nem megy, és arról a végtelenül szerető Istenről beszélek, aki egyszülött Fiát adta a mi üdvösségünkért! Azt se feledjétek, hogy bár más vallások léteznek – ám –, egyedül a kereszténység hirdeti a maradéktalan, válogatás nélküli SZERETETET, és Isten egyedül Jézus Krisztust igazolta a Feltámadásával – más vallásalapítót nem! Higgyetek tehát az Evangéliumban és társat is aszerint válasszatok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr785244899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása