HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

 

Kondor atya és a Szeretetláng

     Aki ismerte Lajos atyát az tudta, hogy a nagy és elismert Mária-jelenéseken kívül semmit nem szívlelt! Rossz néven vette, ha a hozzá érkező zarándokok elújságolták, hogy előzőleg Garabandálban is jártak, vagy érdeklődtek afelől, hogy mi a véleménye Medjugorjéról! Nos, egyetlen kivétel mégis akadt a "világot bejárt" üzenetek között, és ez a magyar Szeretetláng volt! A Kondor atya által felügyelt kegytárgyboltokban mindig lehetett kapni a Szeretetláng füzeteket magyar és más nyelveken is. Ez bizony nagyon nagy szó volt, ám nem kétséges, hogy személyes megérintettségének volt köszönhető. Lajos atya bizonyára azon kevés egyháziak közt volt, akik felismerték a Szűzanya Szeretetlángjának a fatimai üzenetet megvalósító kegyelmi mibenlétét. Az élete példaértékű papi életpályát ívelt át amellett, hogy több alkalommal nézett magasabb kinevezés elé, ő azonban igyekezett megmaradni a "fatimai magyar pap" egyszerű titulusa mellett! A "messziről érkező" magyar zarándokoknak – akik esetleg nyelveket sem beszéltek –, egyszerűen azt ajánlotta, "ha megérkeztek Fatimába, csak menjetek be bármilyen üzletbe és csak ennyit mondjatok PÁTER KONDOR! És ők nyomban megkeresnek engem telefonon!"
     Kondor Lajos atya nem ismerte személyesen a Szeretetláng látnokát, hiszen csak Erzsébet asszony halála után látogathatott el hőn szeretett hazájába. Ismerte viszont a "titkárt", aki 1986-ban kinyomatta Magyarországon Lajos atya FATIMA, SZÁZADUNK REMÉNYCSILLAGA c. híres könyvét. Meghívta őt feleségével és legkisebb gyermekével Fatimába és személyesen mutatta be nekik a fatimai események legrejtettebb színhelyeit is. 
     Kondor atya 2009. október 28-án hunyt el. Tekintve rendkívüli népszerűségére, feltűnő volt, hogy már 30-án el is temették. (!) A Leiria-i egyházmegyének ugyanis nehézséget okozott volna a temetésére érkező sok zarándok! Holttestét a halál beállta után a fatimai szeminárium kápolnájában ravatalozták fel. A temetés napjáig itt róhatták le kegyeletüket, és helyezhették el a szeretet virágait tisztelői, barátai, ismerősei – már akik időben értesültek a temetésről és oda is tudtak utazni!
    A gyász-szertartás napján a kápolnában fél 8-kor zsolozsmát mondtak, majd szentmisét mutattak be az elhunytért.
    10 órakor érkezett meg a koporsó az új Bazilikához. A bejáratnál António Augusto dos Santos Marto a leiria-fatimai egyházmegye főpásztora fogadta Kondor atya földi porhüvelyét.
    11 órakor kezdődött a szentmisével egybekötött temetési szertartás, melyet a leiria-fatimai püspök celebrált 6 püspöktársával és 160 pappal, igen nagyszámú hívő jelenlétében.
    Szentbeszédében püspök úr kiemelte Lajos atya mély hitét és hazájához, Magyarországhoz fűződő szeretetét. Megköszönte Istennek, hogy annak idején Lajos atyát Fatimába vezérelte. Köszönetet mondott azért a sok fáradozásért, amelyet az elhunyt a kegyhelyért tett.
1432.eltemettek-p-kondor-lajos-atyat.jpg    A szentmise befejezése után a koporsót a fatimai temetőbe szállították, majd egy rövid beszentelő ima után végső nyughelyére helyezték.
150x150_024.jpg    A temetésen részt vett – feleségével együtt – Dr. Gecse Attila, Magyarország portugáliai nagykövete is.
    Az egyházmegye koszorújára csak ennyi volt írva: "Köszönet mindenért!"
    Ha most, hatodszorra is ellátogatnék Fatimába, hasonló fájdalom szorongatná a szívemet, mint a kis látnokokét, amikor véget értek a jelenések! Fatima már nem ugyanaz Kondor Lajos atya nélkül, s ez nem csak a magyarság viszonylatában van így, mert ő igazi internacionalista volt – a szó jézusi értelmében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr183395763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása