HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

»KISIRKA«

Nyisd bárhol, olvasd bárhol!
 
AZ  ISTENANYA  KÖVETÉSE
Bővített, teljesen átdolgozott kiadás (kézirat)
 
Egy XVIII. századi premontrei szerzetes írásából válogatta és más forrásokból kiegészítette: Begyik Tibor OCDS
 
E blog tartalma, a harmadik, javított és bővített kiadás kézirata nyomán készült
 
„Akinek Mária nem Édesanyja, annak Isten nem is Atyja!”
(Grignon: Tökéletes Mária-tisztelet, 30)
 
Dr Antalóczi Lajos prelátus emlékének!
 
Kiadványunk ötletét, Sebastian Sailer markthali premontrei szerzetes, De Imitatione B. Mariae Virginis c. műve képezi, melyet1764-ben Kempis, Krisztus követése mintájára írt. 
 
Összeállításunkat, a fenti mű kivonatolt és többnyire stilizál textusai mellett, a más forrásokból vett idézetek tették teljessé! E füzet előző kiadása megrendelhető az alábbi Email címen: begyiktibor@gmail.com
 
 
„Máriát követve nem tévedhetsz el!” (Szent Bernát)
 
ELŐSZÓ
 
    Egyedülálló „zsebremeket” tart kezében az Olvasó, melyhez (méretben is) hasonlót a Szalézi Művek adott ki 1944-ben 'Szűz Mária követése' címmel. Ennek kivonatolt, stilizált és más idézetekkel bővített kiadását 2000-ben egy máriáslelkű atya, a Szűzanyának tett gesztusaként kinyomatta. Jelen kiadványunk, az említett publikációkhoz képest is átszerkesztett és további forrásokkal kiegészített szöveganyagot tartalmaz! 
    A kivonatolásban a szerkesztőt két alapvető szempont motiválta: egyfelől a régies hangvétel stilizálása, másfelől az a tény, hogy az ősmű keletkezési korához képest a mariológia dogmatikai és lelkiségi alapjai jelentősen tágultak. A Mária-tisztelet széleskörű kibontakozása egybevág Montforti Grignon Szent Lajos: „utolsó időkről” való jövendölésével (TMT 49). Ez nyomon követhető a „Mária-korszak” kezdete óta (Csodásérem 1830), részint a Mária-jelenések, de legfőképp az Egyház azóta kihirdetett két Mária-dogmára alapozott tanítása révén. Állítható tehát, hogy e letisztult mű minden sora a mai emberhez szól, mintegy útmutatóul azoknak is, akik a világban folyó változások és veszélyek láttán kérdőn tekintenek az ég felé.
    A Szentírás ígérete szerint; a bűn fokozódtával túlárad a kegyelem (Róm 5,20). Ennek folyamaként tudható be, hogy az emberiség 'elanyátlanodásával' egyre inkább kerül előtérbe Szűz Mária – mindenkor segítő –, édesanyai szerepe. 
    Annak okán, hogy az ötletadó alapmű nem jelölt semmiféle forrást, így magunk sem hivatkoztunk ilyenekre, (a hely szűke miatt sem)! Ennek ellenére, nem éltünk a 'saját kútfő sugalmával' – hacsaknem a kutatás, a stilizálás és a gondolati összevonások esetében!
    Aki egészében olvassa az 'Istenanya követését', az előtt könnyen felviláglik a Szent Szűz következetes, édesanyai pedagógiája! A sorszámok nyomán-, vagy a 'spontán nyitó' Olvasók figyelmébe ajánljuk, hogy az egyes intelmek gyakran az előző sorok gondolati folyományai!
    Őszintén kívánjuk, hogy az olvasott szavak minden „keresőt” megérintsenek és az égi Édesanya személyes megszólításaként fogadja azokat! 
    A Szűzanya indíttatására, annak őszinte reményében bocsájtjuk „lelki útjára” e 'Kisírkát', hogy a mai kor emberének 'kézenfekvő' forrása lesz!
A szerkesztőAdvocata Nostra 0056.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr884074454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása