HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS
Erzsébet asszony élete és halála 2 (1985)
 
      Ángyi néni személyes feljegyzései nyomán, Erzsébet asszony utolsó napjai így zajlottak:  Február 2-a Gyertyaszentelő Boldogasszony – a Szeretetláng ünnepe –, elsőszombat volt.
Február 4-én hétfőn reggel fél 10-re érkeztünk Hidegkútra (János atya, a férjem és én) azért, hogy elhozzuk Törökbálintra hozzánk. Sajnos már nem találtuk otthon. Egyedül Bori fogadott és elmondta, hogy este kocsiba rakták és Erzsébet fia elvitte magához. Mint megtudtuk, nem ápolásra, hanem a hagyatéki dolgok ügyvéd előtti rendezése végett. Az atya, Mártával elment a fiáékhoz, ahol csodálkozva látták azt a parányi kis helységet, ahová Erzsébetet elhelyezték. A szellőző ablak a lépcsőházra nyílt.. A férjem, a gondozók tagjai és én megbeszéltük a családdal, hogy házunkba fogadnánk Erzsébetet, hiszen munkába járás mellett nem tudnak kellően ügyelni rá. A kórházakban viszont nincs állapotának megfelelő ellátása, mert legtöbb amit tesznek, hogy teljesen lenyugtatózzák, miként a János kórházban is tették! Arra kértük Erzsébet fiát, hogy szándékunkhoz kérje meg testvéreinek hozzájárulását.
    Március 13. Szerda. Este 7 órára mentem a válaszért. Csak a fia volt otthon, felesége még nem ért haza a kórházi látogatásból. Elmondta, hogy érdemben nem tudott a testvérekkel beszélni, de a nevükben hozzájárul, hogy édesanyjukat egy ideig mi ápoljuk. Erzsébettel a kórházban nem tudtuk a döntést megbeszélni, mert hirtelen tüdőgyulladás lépett fel nála. Teljesen eszméletlen állapotban volt napokig és emiatt nem adhatták ki. Március 18-án szerdán látogatáskor már jobban volt, de rendkívül gyönge. Arról beszélt, hogy ő már nem is ezen a földön járt és az életben semmi mást nem érdemes tenni, csakis a jót... Állapota, hála Istennek annyira javult, hogy felcsillant a reménye annak, hogy hazavihetjük hozzánk az előkészített betegszobába. Alig tudtam elhinni puszta lehetőségét is, hogy a Szűzanya Szeretetlángjának kiválasztottját otthonunkban ápolhatjuk. Sajnos azonban értesültem, hogy fia mégis magához kívánja venni. Úgy éreztem, hogy Isten nem tart engem méltónak.
    Március 24-én a lányoméknál voltam és ott szándékoztam aludni. Délután, meglepetésemre Jancsi fiunk jött értem kocsival, újságolva, hogy az atya hírt kapott; Erzsébetet a fia haza vitte magához, de arról is, hogy hozzájárulna, ha elvinnénk tőle egy időre. Az atya és Márta, azonnal lmentek a Erzsébet asszonyért. A kicsiny szobában épp a földön találták, mert leesett. Hamarosan mi is odaértünk. Összeszedtük a holmiját és Ő boldog volt, hogy végre hozzánk költözhet. Én is boldog voltam! Előzőleg Jancsi fiunk már befűtött otthon az előkészített szobába, melyben már hetek óta meg volt ágyazva neki! Amint megérkeztünk, Erzsébet elmesélte, hogy a Szűzanya még a kórházban így szólt hozzá: „Ahová te mész, oda megyek Én is, és azt a házat lefoglalom magamnak.” Minket, férjemmel öröm és döbbent értetlenség töltött el, mivel a ház tulajdona hét gyermekünk közt oszlott meg. Állandó késztetésnek voltunk ugyanis kitéve a 110 éves ház eladására. Érthető is volt, hiszen valamennyiüknek pénzre volt szüksége. Nekünk egy kényelmes panellakást szándékoztak venni.
    Erzsébetet nemcsak a lakónyilvántartásba jelentettük be, de a gyógyszerezés miatt a körzetorvosnál is, aki továbbiakban 2-3 naponként meglátogatta.
    1985. március 25-én reggel nyolc órakor János atya szentmisét mutatott be a betegszobájában, (miként ezt minden nap megtette a továbbiakban!) Erzsébet láthatóan jól érezte magát nálunk az első éjszaka után. Magnót kért, mert így akarta rögzíteni - szavai szerint a Szűzanya azon kívánságát -, hogy Érd-Ófaluban legyen eltemetve.
    Betegünk bár gyakran nagyon szenvedett, ezt esetenként csak utólag tudtuk meg tőle. Morfiumot nem kapott, nem is kért. Csak normál fájdalomcsillapítókkal élt olykor, ha valami valóban indokolta, pl. látogatót várt. Azt a négy hetet, melyben Erzsébet nálunk volt, életünk legnagyobb kegyelmi élményeként tartjuk számon. Csöndesen imádkozó, nyugodt beteg volt, aki nem 'ostromolt' bennünket „nyűgös” kívánságokkal, sőt humorával és mosolyával szinte simogatott. Szinte éreztük, a kegyelemi kiáradást betegágya mellet. Megtiszteltetés volt ápolni őt, melyhez csodálatos erőt kaptunk, mintha Jézust ápoltuk volna. Elmesélte az Úr Jézus egy régebbi, de többször megismételt kijelentését: „Egyedül, mindenkitől elhagyatottan fogsz meghalni. De ne félj! Anyám és Én melletted leszünk!” Gyakran hívogatta a Tibort, de mi nem tudtuk értesíteni. Nyugodt lélekkel készült a halálra és az volt a kívánsága, hogy a kármelita barna ruhájában temessék majd el. A ruha azonban nem volt vele, mivel a fiáéknál maradt. Megtelefonáltuk neki, hogyha jön, hozza el! Így Erzsébet szüntelenül várta a fiát. Nem jött még április 4-én sem pedig akkor az állami ünnep miatt szabadnap volt. Elhatároztuk tehát, hogy inkább varrunk egyet. Április 10-én Erzsébetnek felment a láza és az orvost ki kellett hívni, aki injekciót adott neki. Április 11-én beutaztam Pestre barna anyagot vásárolni. 
Távollétemben a férjem és Kissné Erika ügyeltek Erzsébetre, aki dél felé elszunyókált. Férjemék úgy döntöttek, hogy ezen idő alatt megebédelnek. Mikor félegy tájban beléptek a szobájába, már holtan találták, kezében rózsafüzérrel. Arcáról valami nyugodt mosolyt véltek kiolvasni. Én csak késő délután értem haza a városból, de addigra már elvitték. Egy fekete szoknyát, mellényt és fehér blúzt adtam a sajátomból, melyben el lett temetve – mesélte el és írta le mindezt Hámori Alfonzné Ángyika.

     Erzsébet asszony saját halálával kapcsolatos próféciája  – melyet e sorok írójának többször említett – beteljesült, miszerint teljesen egyedül fog meghalni! Az egyedüllétet elsősorban gyermekei, unokái és közvetlen munkatársai (titkára) hiányára kell érteni. Végül is abban a bensőséges istenes nyugalomban szenderült el, melyre végül is egész életében annyira vágyott. Az Üdvözítő és Szent Anyja bizonyára kézen fogták, s ettől volt oly 'földöntúli' az arca. – Begyik Tibor – (Minden idézet vagy közlés, csak a szerkesztő és a forrás megemlítésével!) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr643372158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása