HTML

A Hajnal Szép Sugara

Szeretettel köszöntöm a kedves Olvasót, dicsértessék a Jézus Krisztus! Begyik Tibor vagyok, családapa, nyugdíjas kegytárgy-restaurátor. Blogommal - "A Hajnal Szép Sugarával" -, a hívek- és a jószándékú istenkeresők számára szeretnék rámutatni, a katolicizmus egyedülálló eredetiségére, az Egyház iránti hűségre és az ezzel szorosan egybefonódó Mária-tiszteletre. Fontos megjegyeznem, hogy a Szentíráson, az Egyház és a szentek tanításán túl, számomra a Mária-jelenések és általánosságban az "üzenetek" köréből kizárólagan az egyházilag kivizsgált, tehát befejeződött magánkinyilatkoztatások a követendők és a mérvadóak. A főcímben megjelenő "Hajnal Szép Sugara" kifejezéssel a Szent Szűz nevezte meg magát a Szeretetláng üzenetében (Lelki Napló II/100; Szent István Társ. 2010. Nihil obstat, Imprimatur: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Nr. 494-4/2009). Blogom indíttatása nem csupán a saját, vagy a meggyőződésemet tükröző írások közzététele, hanem a figyelem felkeltése más, hitelesnek tartható forrásra és "linkre", mintegy élve az evangelizáció újabbkori eszközeivel, az internet adta lehetőségekkel! Abban a meggyőződésben teszem ezt, hogy ezzel részt vállalok az általános apostoli munkában (ld. 1Pét 2,9), a lélekmentésben, melynek felelősségét a Szent Keresztségben ruházta mindannyiunkra a Szentlélek. Részemről e 'misszió', az evangéliumi felhívás teljesítése: ,,Hirdesd az Igét! Állj elő vele akár alkalmas, akár alkalmatlan! Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel!” (2Tim 4,2) Felelősek vagyunk ugyanis egymás lelki üdvéért! ----------------------------------------------------- LINK AJÁNLÓ: -------------------------- http://prochristo.blogspot.com http://mariaszazada.hu http://breviar.sk/hu http://katolikus.hu/igenaptar/ http://katolikusvalasz.blogspot.hu/ http://www.hagiosz.net/ ----------- http://www.wikiwand.com/hu/Port%C3%A1l:Katolicizmus ----------------------------------- http://www.eucharisztikuskongresszus.hu/ http://www.karizmatikus.hu/ --------------- http://www.katolikus-honlap.hu------------ http://hu.wikipedia.org/wiki/Portál:Szűz_Mária ---------------------------------------- http://www.depositum.hu/ http://www.prohungariasacra.blogspot.hu/ http://elhallgatott.lapok.hu/ -------------- www.ppek.hu ---------------------------------- http://www.plebania.net/ http://uj.katolikus.hu/ http://www.liturgia.hu/ http://juventutem.hu/ http://katolikusradio.hu http://www.keesz.hu http://www.adorans.hu/node/2048 http://www.pazmaneum.com http://www.szentsegimadas.hu/ http://www.szeretetlang.hu http://mariaut.hu// ----------------- http://engesztelok.hu ---------------------- http://www.kalazanci.ro/ima_07.html ---- http://prochristo.blogspot.hu/ -------- OLVASÓIM FIGYELMÉBE AJÁNLOM! --------- A felületen 200 poszt görgethető vissza. A kétszázadik alján látható "Következő oldal" nyitja meg az újabb 200 posztot (bár ez esetben a jobboldali felsorolás nem változik)!

Korábbi bejegyzések

Korábbi bejegyzések

Friss topikok

  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) A LORETÓI SZENT HÁZ TÖRTÉNETE 7. rész.
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:07) NAPI GONDOLAT
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:06) KÉT FELHÍVÁS!
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:05) ANNAK ÖRÜLJETEK, HOGY NEVETEK FEL VAN ÍRVA A MENNYBEN videó 3 perc 20 mp
  • csilla vargáné: leSZÁZALÉKOLTAK, 47% tüdö sziv -cukor csipöizületi kopás ..tüzelöre szeretnék segitséget kérni ...... (2024.01.15. 17:04) HITVALLÁS

A nagyfigyelmeztetes.hu "üzenetekkel" kapcsolatos püspöki állásfoglalás:

Kedves Testvérek!

       Tudomásomra jutott, hogy egyes plébániákon nagyon elterjedtek a „nagy figyelmeztetésről” szóló üzenetek, amelyek egy ír látnoknő állítólagos magánkinyilatkoztatásából származnak. Ezek az üzenetek az interneten terjednek. Úgy ítélem meg, hogy ez eretnek tan, amely nincs összhangban a Katolikus Egyház tanításával, és szektás jelleget mutat. Imádságra és gyónásra buzdít, ahogy a Katolikus Egyház tanítja, azonban a szentírási idézeteket önkényesen és a Katolikus Egyház tanításaival ellentétes módon magyarázza. Hasonló irányzatok már a korai Egyházban is voltak, ezért írta Szent Péter apostol: „Először is azt értsétek meg, hogy az Írásnak egyetlenegy jövendölése sem származik önkényes értelmezésből” (2Pét 1,20).   

A weboldalon azt is láttam, hogy a hívőket arra biztatják, töltsék le és egy pappal áldassák meg az „Élő Isten Pecsétjét”. Emlékeztetek arra, hogy Krisztushoz és Egyházához hűséges pap ebben nem működhet közre, mert azzal hite és hivatása elleni bűnt követne el. Bárki, aki ezeket az üzeneteket terjeszti, olyannyira elvakult, hogy a Szentírás kemény szavai vonatkoznak rá: 

„Csodálkozom, hogy attól, aki meghívott titeket Krisztus kegyelmére, ilyen hamar átpártoltatok egy más evangéliumhoz, jóllehet nincs más, legföljebb néhány ember akad, aki megzavar titeket, és igyekszik elferdíteni Krisztus evangéliumát. De ha akár mi, akár egy mennyei angyal más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit mi hirdettünk: átkozott legyen! Amint már kijelentettük, most újra megismételjük: Ha valaki más evangéliumot hirdetne nektek, mint amit tőlünk hallottatok, átkozott legyen! Az emberek kedvét keresem ezzel vagy az Istenét? Talán embereknek akarok tetszeni? Ha még emberek tetszését keresném, nem volnék Krisztus szolgája.” (Gal 1, 6-10). 

Kérek és sürgetek minden hívőt, aki – talán tájékozatlanságból – hinni kezdett az említett üzenetekben, hogy hagyja el ezeket az eretnek tanításokat és ne terjessze őket. 

Minderre kötelességem volt rámutatni a katolikus hit tisztaságának védelmében, a Szentatya iránti engedelmességben és vele egységben, lelketek üdvössége érdekében.  

Štefan Sečka, a Szepesi Egyházmegye megyéspüspöke 

Internetes fordítás alapján.

Forrás:  http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20121121036  warning_sign_5.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretetlang.blog.hu/api/trackback/id/tr185317685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcsimama 2015.07.10. 21:46:09

Az Anyaszentegyházhoz igen!De egy olyan pápához, aki ennyi sületlenséget hord össze és tesz,ahhoz már nem!Ti nem halljátok?Nem látjátok, hogy mit csinál?

tibor. 2015.07.11. 10:07:49

+!

Kedves Marcsimama!

Köszönöm, hogy olvassa a blogomat és hogy kommentjével megtisztelt!
Látom, nyitott szemmel jár az életben és levonja a tanulságokat! Nem elég azonban a "látás" nyomán döntenünk (mert ez megtéveszthet!), hanem a józan emberi ész és a hit szerint is mérlegelnünk kell!
Az Evangélium szavai szerint, az Úr Péternek adta -- a pápai hatalomnak -- adta a kulcsokat (bárki is legyen az)! A történelem során számtalan -- emberileg méltatlan, sőt bűnös -- pápa ült a helytartói trónon (Pl. VI. Sándor), ám egyetlen egy sem hozott olyan döntést, melyet utódainak vissza kellett volna vonnia! Ez önmagában biztató, sőt mi még be vagyunk biztosítva azzal az ígérettel is, hogy "az alvilág kapui sem vesznek erőt rajta". (Mt 16,18-19)
Nem kétséges, hogy a katolicizmus "válságban" van, de ennek mi magunk is okozói sőt, elszenvedői vagyunk! A liberalizmus, a modernkedés és az ál-ökumenizmus, "szemmel láthatóan" megteszi a maga pusztító hatását, mégpedig igen alattomosan! Mindezek részei a "nagy megmérettetésünknek": "Amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?" (Lk 18,8) Ne higgyük, hogy a nagy hitevesztés majd abból kérdésből áll, hogy van-e Isten? Erre az elsőbálos hittanos is rávágná, hogy igen van!
Korunk emberének próbatétele, sokkal körmönfontabb, "csőbehúzósabb" és a könnyelmű, rossz válaszok esetén, fenn áll a tömeges elkárhozás veszélye!
Nyilvánvaló, hogy Francesco Bergoglio nem vezetésre (pláne nem a pápai székre) született pap! Maga sem tudott azonosulni kezdetben a megbízatásával, amit kicsinyes cselekedetei és kijelentései bizonyítottak, kezdetben! Mondom -- kezdetben, mert mostanra kezd felnőni a Krisztus-helyettesi felelősséghez! Én bízom Benne, mert Ő a Szentatya! Ő ül az egyházi trónon! Bízom abban, hogy HIT ÉS ERKÖLCS dolgában nem hoz rossz döntéseket, amiként -- a Szentlélek erejéből -- nem is hozott!
Az egyik tényező az, amit rémálmainkban sem tudunk elképzelni, hogy milyen ördögi (szbdkmves) háttér zsarolja és próbálja befolyásolni, kompromittálni az egész Egyházat, és ebbe a mesterkedésbe már 2-3 pápa bele is halt és egy lemondott!
A másik tényező, hogy olyan papjaink, főpapjaink és pápánk van, amilyeneket megérdemlünk! És persze olyan az egész világunk is! Nekünk kötelességünk imádkozni az Egyház vezetéséért, sőt ha zavarokat látunk, fokoznunk kell imáinkat és áldozathozatalainkat!
Marcsimama! AZ EGYHÁZ MI VAGYUNK! Amiként "mi vagyunk a szemünk", sőt a sejtjeink is! Egyetlen sejtünk rossz működése, akár rákot is okozhat, és effélék egyházunkban a széthúzások, miként az egyház-szakadások is! Krisztus, ma is szenved, amint erről megrázó elmélkedést írt Boldog Emmerich Katalin (a Jézus Krisztus Kínszenvedése és halála c. könyvében)!
Az Egyház bírálata, a hitehagyás, az elvilágiasodás és az erkölcstelenség, olyan mértékeket öltött már, hogy Szodoma és Gomorra, szolíd üdülőhely volt üde pázsittal, korunkhoz képest!
A mi feladatunk, hogy rendíthetetlenül kitartsunk a hitben, beleértve a pápa iránti hűséget is!
Hogyan gondolom ezt? Sziénai Szent Katalin azt mondta, hogyha a pápai trónon maga a sátán ülne, ő akkor is hódolna a pápaság előtt. Ezt megerősítette Avilai Szent Teréz is, aki hasonlóképp fejezte ki magát: hogyha az ördög lenne a pápa, ő akkor is kezet csókolna neki!
(Na csak mondom, hogy mindketten a pápák által elismert "Egyházdoktorok"!) Mert a lényeg a pápai SZÉK!
Kedves Marcsimama!
Az Anyaszentegyház, nem választható el a Pápai Széktől, tehát nem függetleníthető a jelenlegi Szentatyától sem! Az Anyaszentegyház, Krisztus Titokzatos Teste, a maga szenvedéseivel, a maga vergődésével, sebeivel, melyeknek mi magunk is okozói vagyunk!
A vergődő, vérző, csupa seb krisztusi Testet, nem ítélhetjük meg undorítónak, holott emberileg úgy néz ki! Szentatyánknak, sem a tetteit, sem a szavait nem ítélhetjük "sületlenségeknek", mégha oly nagyon igazunk van is (emberileg ítélve)! Az efféle "igazságok" azért vetődnek fel, hogy próbára tegyék a bensőséges, VALÓDI hűségünket, különben végzetesen megtévedhetünk!
Krisztus Urunk is cselekedett olyat, ami abban a pillanatban negatív megítélést eredményezhetett (pl. a kereskedőket kiverte a Templomból, az asztalaikat meg felborogatta /Jn 2,15-16/, vagy a gadarai sertéskonda pusztulása /Mt 8,32/) Gondolja csak meg, hogy milyen jogos véleménye volt a mi Urunkról egy olyan gazdának, aki talán mindenét elvesztette disznajaiban?? (-- Akkor kérdem: ki nekünk Jézus Krisztus és ki nekünk a Pápa? --)
Na, mondom: -- az elhamarkodott ítélkezés veszélye fenn áll! Jobb tehát, ha átimádkozzuk vélelmezéseinket és inkább imádkozunk a pápáért, mintsem bíráljuk!
A "hiába" mondott imáinkból baj nem származhat, de a "hiába" mondott bírálatunkból annál inkább!

Imádkozom Önért, a Szűzanya esdje ki a Szentlélek megvilágosító kegyelmét az egész emberiség számára, mert nehéz és hitetpróbáló időket élünk!

Isten áldja!
Maradok: Begyik Tibor, a Hajnal Szép Sugara blog szerk.
süti beállítások módosítása